Έλληνας ηθοποιός:Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που γίνονται κι όχι να απαγορευτούν τα θρησκευτικά

«Η προσευχή είναι σπουδαίο πράγμα», είπε ο Νίκος Κουρής

Έλληνας ηθοποιός:Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που γίνονται κι όχι να απαγορευτούν τα θρησκευτικά
Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εφημερίδα «Αγορά» έδωσε ο Νίκος Κουρής.

Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την κατάργηση της προσευχής στα σχολεία, αλλά και για την αλλαγή του μαθήματος των Θρησκευτικών.

C6C2E7D55E16EF2EF4F2E7CB0058FDD3.jpg

«Θα σου απαντήσω ως παιδί, γιατί από τότε που ήμουν κι εγώ μέχρι τώρα αυτό που με ενοχλούσε ήταν η συμβατικότητα των πραγμάτων και όχι τα ίδια τα πράγματα. Νομίζω πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που γίνονται κι όχι να απαγορευτούν τα θρησκευτικά. Η προσευχή είναι σπουδαίο πράγμα, είναι πολύ σημαντικό να γυρίζεις το βλέμμα ψηλά κα�� να ζητάς μια χήρα βοηθείας, να ανοίγεις τη ψυχή και το μυαλό σου. Το θέμα είναι πως να μην πάρει το συμβατικό χαρακτήρα, της βαρεμάρας της υποχρέωσης. Για το λόγο αυτό χρειάζεται ταλέντο για να γίνει, φαντασία φωτισμένους ανθρώπους. Άμα βρεις έναν φέρ’ τον μου να τον γνωρίσω»

Στη συνέχεια, όταν ρωτήθηκε για το αν πιστεύει στον Θεό απάντησε:«Ναι, πιστεύω σε κάτι που έχω ανάγκη να απευθύνομαι. Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αλλά το έχω ανάγκη, γιατί ξέρω τη θέση μου στον κόσμο και ξέρω ότι είμαι ένα τίποτα. Οπότε το τίποτα έχει ανάγκη να επικοινωνήσει με κάτι να του δώσει φως και δύναμη, ελπίδα».


Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top