Matt Damon: H ζωή ενός κανονικού ανθρώπου στο Hollywood

Η «Διάσωση» προβάλλεται απόψε σε A' τηλεοπτική μετάδοση στο Star στις 22.00

Η ταινία «H Διάσωση» προβάλλεται απόψε σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση στο Star στις 22.00!

Στο Χόλυγουντ όλοι μοιάζουν λες και μόλις είχαν μετωπική σύγκρουση με τόνους χρυσόσκονης και τα φλας χωρίς τέλος. Σε αυτό το… σύμπαν κυκλοφορεί ένας τύπος που δεν ζει για να ποζάρει, αν και ανήκει στη dream team της κινηματογραφικής βιομηχανίας!

Ο Matt Damon είναι mega star σε συσκευασία τύπου της διπλανής πόρτας. Υποδεχτείτε έναν κανονικό άνθρωπο,  που όμως οι ταινίες του έχουν γεμίσει τα ταμία με 3 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Ο 47χρονος ηθοποιός μπήκε στη ζωή μας το 1997 όταν μαζί με τον κολλητό του, Ben Affleck, έγραψαν και πρωταγωνίστησαν στην ταινία «Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντιγκ» με τον Robin Williams στον κεντρικό ρόλο. 

Οι δυο φίλοι παρέλαβαν το Όσκαρ σεναρίου από τα χέρια των θρύλων Jack Lemmon και Walter Matthau, σε ένα ενσταντανέ που έμοιαζε με αλλαγή σκυτάλης στη νέα γενιά. Στα 20 δευτερόλεπτα που αναλογούσαν στον Μatt και στον Ben για να ευχαριστήσουν φίλους, ατζέντηδες συνάδελφους και οικογένεια, δείχνουν τρελαμένοι σαν πιτσιρίκια που μόλις ανακάλυψαν το λούνα - πάρκ… Είναι λαχανιασμένοι, αγχωμένοι, υπερκινητικοί! Απόλυτα και ασυγκράτητα ευτυχισμένοι… To μέλλον είναι όλο δικό τους!

Σήμερα 21 χρόνια μετά, έχουν πλέον κατακτήσει την δική τους θέση στον γαλαξία του Χόλυγουντ και πάντα παραμένουν φίλοι και όμως τόσο ίδιοι και τόσο διαφορετικοί! Ο Affleck ζει σε μια πραγματικότητα που θυμίζει ρόλερ κόστερ ένας διαλυμένος γάμος, πολλά μπουκάλια αλκοόλ και αποτυχημένες προσπάθειες από τις εξαρτήσεις και τους εθισμούς του σε τζογο και ουίσκι. Την ίδια στιγμή, ο Matt μακριά από δαίμονες και σκοτάδια έχει επιλέξει την φωτεινή πλευρά του φεγγαριού! 

Το 2015 είχα συναντήσει τον Matt Damon με αφορμή το φιλμ "H Διάσωση", τον θυμάμαι να μην είναι απόμακρος και αμίλητος και να μεταμορφώνεται σε γελαστό και φιλικό όταν άναβε το rec σημάδι ότι «γράφει» η τηλεοπτική κάμερα, όπως τόσοι άλλοι. Ο Μatt μου έκανε κομπλιμέντο για τα σκουλαρίκια που φορούσα, του εξηγώ ότι ήταν δώρο της μαμάς μου στην αποφοίτηση μου από το Πανεπιστήμιο πήρε την πάσα και μου μίλησε για την εποχή που ήταν φοιτητής στο Χάρβαρντ, τότε που με τον Ben Afflek έγραφαν σενάρια στα φοιτητικά τους δωμάτια και «τώρα είμαστε εδώ και οι δυο και δουλεύουμε στο Χόλυγουντ, ακόμα δεν το πιστεύω». 

Στην συνέντευξη του, που έμοιαζε πιο πολύ για κουβέντα, δεν ξεχνώ όταν μοιράστηκε το μυστικό που αποτελεί για εκείνον πυξίδα – ζωής «δεν πρέπει να αναλώνεσαι σε άσκοπα ξενύχτια. Κάθε λάθος επιλογή μπορεί να σε φρενάρει από την αληθινή ζωή. Ο κινηματογράφος είναι ένα κομμάτι της ζωής μου αλλά όχι το μόνο: H οικογένεια μου είναι το παν». Καιρό αργότερα είδα τον Chris Hemswoth που όπως μου είπε ήταν αποδέκτης της «σοφής συμβουλής του Μatt».               

Λίγα χρόνια πριν την τηλεοπτική συνεύρεση μας  (2003) ο Matt είχε πάει για ένα χαλαρό ποτό σε μπαρ στο Μαϊάμι ύστερα από ένα εντατικό γύρισμα για το φιλμ «Stuck you», η κοπέλα που του σέρβιρε το αγαπημένο του κοκτέιλ (μαργαρίτα λεμόνι) του γέλασε, έπιασαν κουβέντα και η ζωή έγραψε το δικό της σενάριο... Δυο χρόνια αργότερα στις 9 Δεκεμβρίου 2005 η Luciana και ο Μatt είπαν «Ι Dο»…  Σήμερα το ζευγάρι  έχει τρία παιδιά  (το μεγαλύτερο το απέκτησε η Luciana από τον πρώτο της γάμο). 

Ο ηθοποιός δεν ζει στον μικρόκοσμό του και τον θυμάμαι να μου μιλά για την αγωνία του για το μέλλον του πλανήτη και την δράση του στο Ίδρυμα H2O Africa που βοηθά στο πρόβλημα της λειψυδρίας στην Αφρική αλλά και τον ενεργό του ρόλο στον οργανισμό Νot On Our Watch που  ίδρυσε μαζί με τους George Clooney και Brad Pitt και εστιάζει στην καταπολέμηση της καταπάτησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων σε κάθε γωνιά της Γης.

Το κινηματογραφικό του βιογραφικό περιλαμβάνει 81 ταινίες, 35 βραβεία (κορωνίδα φυσικά το Όσκαρ) όμως το Martian (Η Διάσωση) είναι to film που αποτελεί την μεγαλύτερη εισπρακτική του επιτυχία με 630 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Το φιλμ αποτελεί την πιο δυνατή ερμηνευτική στιγμή του Matt Damon που βρίσκεται εγκλωβισμένος έτη φωτός μακριά και κάθε προσπάθεια σωτηρίας μοιάζει... αδιέξοδη. Η αληθοφάνεια των σκηνών επιτυγχάνεται με την ουσιαστική συνδρομή της NASA στην υλοποίηση της ταινίας και στο σενάριο και στη φωτογραφία, ενώ για κάποιους αποτελεί την καλύτερη προβολή των διαστημικών αποστολών.

Οι εντυπωσιακές σκηνές του Damon στον αφιλόξενο Άρη γυρίστηκαν στην ροδοκόκκινη έρημο Ουαντί Ραμ στην Ιορδανία  Η ταινία ήταν υποψήφια για 7 Όσκαρ (Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερου Ά Ανδρικού Ρόλου, Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου, Καλύτερης Μίξης Ήχου, Καλύτερου Μοντάζ Ήχου, Καλύτερα Οπτικά Εφέ, Καλύτερης Παραγωγής) και τελικά κέρδισε δύο Χρυσές Σφαίρες στις κατηγορίες «Καλύτερος Ηθοποιός – Καλύτερη Ταινία».  

Μακριά από τα κινηματογραφικά πλατό ο  Matt έχει κολλητό τον George Clooney, τι και αν η ζωή τους μοιάζουν με τις δυο διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος... Συχνά  βγαίνουν για αντρικές βόλτες με μπύρες και μπιλιάρδο όμως, όπως έχει παραδεχτεί, η μεγαλύτερη του απόλαυση είναι μια βόλτα με την Luciana της καρδιάς του και τα παιδιά. 

Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε η φήμη ότι το ζευγάρι περιμένει το τέταρτο του παιδί . Ίσως τελικά η ζωή του Matt Damon αποτελεί την πιο αληθινή ιστορία στην χολιγουντιανή plastic – fantastic πραγματικότητα.

Έλγκα Νταϊφά
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top