Όλγα Κεφαλογιάννη: «Μείζον εθνικό θέμα το δημογραφικό πρόβλημα»

Δράσεις για την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου»

Το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας απασχολεί καθημερινά όλο και περισσότερους, καθώς σύμφωνα με πρόσφατες στατιστικές και έρευνες, ο πληθυσμός της χώρας θα έχει μειωθεί δραματικά μέχρι το 2050.

Για πρώτη φορά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο: Μειώνεται ο πληθυσμός της χώρας

Η Όλγα Κεφαλογιάννη παρευρέθηκε στη «Φωλιά των Κου Κου» και μίλησε για το ανθρωπιστικό έργο της «HOPEgenesis» που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας ως βασικό όραμα τη μείωση της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.

«Η πολιτεία οφείλει να συμμετέχει προτείνοντας πολιτικές και ενθαρρύνοντας την ιδιωτική πρωτοβουλία που παράγει σημαντικό έργο», δήλωσε η βουλευτής και πρέσβης της «HOPEgenesis».

Ποια είναι η δράση της «HOPEgenesis»

H «HOPEgenesis» αποτελεί μια ιδιωτική πρωτοβουλία που λειτουργεί από το 2015.

Στόχοι της είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για το πρόβλημα του δημογραφικού και η επίλυση πιθανών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νέα ζευγάρια.

Η πολιτεία σε συνεργασία με την ιδιωτική πρωτοβουλία έχει ως πρωταρχικό στόχο την επίλυση του προβλήματος, κυρίως στα ακρητικά νησιά. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των Φούρνων Ικαρίας, όπου για πολλά χρόνια δεν είχαν γεννηθεί παιδιά. Με την ιατρική στήριξη που παρήχθη γεννήθηκαν 14 παιδιά.

Στις δράσεις της οργάνωσης περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η απομακρυσμένη ιατρική παρακολούθηση, ποιοτικά προγράμματα απασχόλησης παιδιών και η οργανική ανάπτυξη.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στην Φωλια των Κου Κου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top