Δωρεάν φάρμακα για την παχυσαρκία από τον Σεπτέμβριο - Οι δικαιούχοι

Αγαπηδάκη: Έρχεται και εφαρμογή για γυμναστική

Ε. Αγαπηδάκη: Έρχονται δωρεάν φάρμακα για την παχυσαρκία και εφαρμογή για άσκηση και συμπεριφορές υγείας / ERT
Ακούστε το άρθρο --:-- λεπτά

Με νέες προληπτικές παρεμβάσεις εμπλουτίζονται οι δράσεις του ΕΣΥ. Συγκεκριμένα, έρχονται νέα δωρεάν προγράμματα για την παχυσαρκία ενηλίκων, την παιδική παχυσαρκία και τη νεφρική δυσλειτουργία.

Aυτές είναι οι τροφές που βλάπτουν το σώμα και τον εγκέφαλο

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ανέφερε σε τηλεοπτική της συνέντευξη: 

«Από τον Σεπτέμβριο θα είναι διαθέσιμη δωρεάν καινοτόμος φαρμακευτική αγωγή για την παχυσαρκία, για άτομα με Δείκτη Μάζας Σώματος άνω του 40», δήλωσε. Φυσικά, προαπαιτούμενη θα είναι η υποχρεωτική αξιολόγηση από παθολόγο, ενδοκρινολόγο ή γενικό γιατρό. Φυσικά, το άτομο που θα δέχεται την αγωγή θα παρακολουθείται στενά από γιατρό. 

Εκτός αυτού, έτοιμη είναι και μια νέα ψηφιακή εφαρμογή που θα τεθεί σε λειτουργία για την προώθηση της άσκησης και την αλλαγή συμπεριφορών υγείας, τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες, στο πλαίσιο των δράσεων για την παιδική παχυσαρκία.

ΕΟΠΥΥ: Προσοχή σε παραπλανητικές κλήσεις και fake email για φάρμακα

Το πρόγραμμα «Προλαμβάνω» & η εξέταση για την πρόληψη της νεφρικής δυσλειτουργία

Όσον αφορά το πρόγραμμα «Προλαμβάνω», επανέλαβε ότι όλες οι προληπτικές εξετάσεις είναι δωρεάν, εύκολες και προσβάσιμες μέσω του https://preventive.gov.gr, ενώ υπενθύμισε ότι η πρόσβαση γίνεται μόνο με τον ΑΜΚΑ.

«Στο σύστημα φαίνονται ποιες εξετάσεις δικαιούται ο κάθε πολίτης. Τα διαγνωστικά κέντρα το βλέπουν και σε καθοδηγούν. Δεν περιμένεις τίποτα – όλα γίνονται αυτόματα», τόνισε. 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ειδική αιματολογική εξέταση για την πρόληψη της νεφρικής δυσλειτουργίας, η οποία θα προστεθεί στο πρόγραμμα για άτομα με σακχαρώδη διαβήτη ή αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ θα στέλνουν φάρμακα στο σπίτι από τις 15 Μαΐου

Τέλος, η κ. Αγαπηδάκη υπογράμμισε ότι ήδη 3,6 εκατομμύρια πολίτες έχουν κάνει εξετάσεις μέσω του «Προλαμβάνω», επισημαίνοντας ότι: «Για πρώτη φορά χτίζεται στην Ελλάδα μια κουλτούρα πρόληψης. Πάμε όταν νιώθουμε καλά – όχι όταν νιώσουμε σύμπτωμα. Η πρόληψη είναι το δώρο που δεν πρέπει να αμελήσουμε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top