Ρεύμα: Στα 40 ευρώ η μεγαβατώρα η επιδότηση για τον Φεβρουάριο

Διπλάσια η επιδότηση για το κοινωνικό τιμολόγιο

Στα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες θα είναι η επιδότηση στα οικιακά τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος για τον Φεβρουάριο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Όπως είπε, η επιδότηση αυτή αφορά το 90% των νοικοκυριών.

Θέρμανση: Τι μας συμφέρει περισσότερο για τον Φεβρουάριο - Παραδείγματα

Την επιδότηση θα τη λάβουν και νοικοκυριά που καταναλώνουν πάνω από 500 μεγαβατώρες τον μήνα, υπό τον όρό ότι η έχουν μειωμένη κατανάλωση ρεύματος κατά 15% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2022.

Ρεύμα: Μεγάλες μειώσεις στους λογαριασμούς τον Φεβρουάριο

Όσον αφορά τους επαγγελματίες, η επιδότηση θα είναι στα 20 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ στα 40 ευρώ θα είναι η επιδότηση και για τους αγρότες.

Market Pass: Μόνο με NFC θα δοθεί ολόκληρο το ποσό - Πώς κάνετε αίτηση

Για το οικιακό κοινωνικό τιμολόγιο η επιδότηση θα είναι διπλάσια στα 80 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Στα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες θα είναι η επιδότηση στα οικιακά τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος για τον Φεβρουάριο / Eurokinissi - Γιάννης Παναγόπουλος

«Ανακοινώνουμε επιδοτήσεις κάθε μήνα ανελλιπώς και στηρίζουμε τα εισοδήματα νοικοκυριών, επαγγελματιών και αγροτών. Παράλληλα, διασφαλίζουμε την ενεργειακή επάρκεια της χώρας», σημείωσε ο υπουργός, τονίζοντας πως έχουν δοθεί συνολικά 8,2 δισ. σε 10 μήνες για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων κατά την ενεργειακή κρίση.

 

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Νωρίτερα σε ισχύ λόγω εκλογών

Όπως είπε ο κ. Σκρέκας, η κρίση αυτή την περίοδο έχει αμβλυνθεί και πως βρισκόμαστε σε αποκλιμάκωση των τιμών του ρεύματος.

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Πώς και ποιοι κερδίζουν δύο μήνες δώρο

«Η κρίση έχει αμβλυνθεί, ωστόσο δεν έχει τελειώσει. Θα είμαστε δίπλα στους πολίτες για όσο διάστημα διαρκεί αυτή η κρίση», υπογράμμισε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top