Μιχαηλίδου για Χαμόγελο του Παιδιού: Έγινε καταγγελία για κακοποίηση

Αιχμές από την υφυπουργό: Αναφορές και για κακοδιαχείριση

Αιχμές για τη λειτουργία του Χαμόγελου του Παιδιού άφησε η Δόμνα Μιχαηλίδου, ο οποία έκανε λόγο για καταγγελία με αναφορές για κακοποίηση και κακοδιαχείριση.

«Μετά από το δημοσίευμα στην εφημερίδα ''Το Βήμα'', έλαβα και μια ανώνυμη καταγγελία για ''Το Χαμόγελο του Παιδιού'', που είχε παρεμφερές περιεχόμενο», είπε η υφυπουργός Εργασίας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε, στην καταγγελία γίνονται αναφορές για κακοδιαχείριση, κακοποιητική συμπεριφορά προς το προσωπικό, χρήση ακινήτων του συλλόγου για άλλες χρήσεις από τον πρόεδρο της οργάνωσης Κώστα Γιαννόπουλο, χρήση προσωπικού του συλλόγου για υπηρεσίες προς τον πρόεδρο, υιοθεσία με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά και υψηλοί μισθοί για τον κ. Γιαννόπουλο και τη σύζυγό του.

Πατήρ Αντώνιος: «Ουδέποτε ερχόμουν σε επαφή με τα παιδιά»

«Πρέπει να διασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών. Όλοι δίνουμε από το υστέρημα μας για να βοηθήσουμε τα παιδιά. Βρίσκουμε λογαριασμούς με 20 εκατομμύρια ευρώ σε τράπεζες, ενώ δηλώνουν ότι δεν έχουν χρήματα για να βελτιώσουν τα κτήρια στα οποία φιλοξενούν παιδιά», σημείωσε η ίδια.

Η κυρία Μιχαηλίδου είπε πως η καταγγελία διαβιβάστηκε στις αρμόδιες Αρχές, μεταξύ των οποίων και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Υπενθυμίσε, μάλιστα, πως «ο κ. Γιαννόπουλος ήταν ο μόνος που δεν ήθελε τον έλεγχο».

Ο Κώστας Γιαννόπουλος απαντά για τα οικονομικά του Χαμόγελου του Παιδιού

Σημειώνεται πως την Τετάρτη η υφυπουργός Εργασίας είπε πως το Χαμόγελο του Παιδιού έχει 20 εκατομμύρια ευρώ πλεόνασμα και 5 εκατομμύρια ευρώ σε τράπεζα στην Ελβετία.

Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: Τα συνθήματα που φώναζαν οι δράστες

«Έχουν γίνει ρεπορτάζ των ρεπορτάζ, δεν νομίζω ότι υπάρχει ένας συμπολίτης μας σήμερα που πιστεύει ότι ένα ίδρυμα, το οποίο έχει 20 εκατομμύρια πλεόνασμα, 5.000.000 στην Ελβετία, τον πρόεδρό του που μένει διάβασα σε μια βίλα δύο εκατομμυρίων με πόσα μπάνια λέει ότι έχει και να μην χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά, για να κάνει παραπάνω μπάνια για τα παιδιά και να κάνει τη δομή λειτουργική», υπογράμμισε.

Κώστας Γιαννόπουλος: Σκευωρία και ανθρωποφαγία

Ο Κώστας Γιαννόπουλος υποστήριξε ότι τα έσοδα του Χαμόγελου ετησίως ανέρχονται σε 15 εκατ. ευρώ, με τα 10 εκατ. ευρώ εξ αυτών να πηγαίνουν στη μισθοδοσία των 480 ατόμων, που έχει ως προσωπικό, και τα υπόλοιπα να κατευθύνονται σε δράσεις για τις δομές και την στήριξη των παιδιών.

O κ. Γιαννόπουλος έκανε λόγο για «σκευωρία» και «ανθρωποφαγία», ενώ υποστήριξε ότι θέλουν να διαλύσουν το Χαμόγελο μέσα στα Χριστούγεννα

O κ. Γιαννόπουλος έκανε λόγο για «σκευωρία» και «ανθρωποφαγία», ενώ υποστήριξε ότι θέλουν να διαλύσουν το Χαμόγελο μέσα στα Χριστούγεννα / Eurokinisi - Κώστας Τζούμας

Αναφορικά με τον τραπεζικό λογαριασμό του Χαμόγελου, ύψους 5 εκατ. ευρώ, στην Ελβετία, ο κ. Γιαννόπουλος υποστήριξε  ότι προέρχονται από την πώληση του «ΤΙΤΑΝΙΑ», στο οποίο η οργάνωση είχε ποσοστό, και ότι, πλέον, αυτός ο λογαριασμός παραμένει ανοιχτός με ποσά 100-200 ευρώ, ενώ τα 5 εκατ. έχουν δαπανηθεί για ανάγκες του οργανισμού.

Αστυνομικός έσωσε βρέφος 35 ημερών με ΚΑΡΠΑ μέσα σε περιπολικό

Για το διαμέρισμα-μεζονέτα των 500 τετραγωνικών, είπε ότι του έχει παραχωρηθεί από το Χαμόγελο για τη διαμονή του, καθώς ο ίδιος έχει έσοδα μόνο από τη σύνταξή του.

Η απάντηση του προέδρου του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστα Γιαννόπουλου, στις αιχμές της Δόμνας Μιχαηλίδου / Βίντεο: Alpha

Τέλος, ο κ. Γιαννόπουλος έκανε λόγο για «σκευωρία» και «ανθρωποφαγία», ενώ υποστήριξε ότι θέλουν να διαλύσουν το Χαμόγελο μέσα στα Χριστούγεννα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top