Μαντζουράνης (δικηγόρος Βαξεβάνη): Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία

«Είτε έχουν εξαφανιστεί, είτε καταστραφεί – Μόνο με μαρτυρίες πια»

O Γιάννης Μαντζουράνης είπε πως οι αποδείξεις έχουν καταστραφεί ή εξαφανιστεί και έκανε κάλεσμα σε μάρτυρες, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι προστατευόμενοι / Βίντεο από militaire.gr

Μόνο μαρτυρίες και όχι αποδεικτικά στοιχεία υπάρχουν πλέον για τις λίστες Βαξεβάνη για τις παρακολουθήσεις, όπως είπε ο δικηγόρος του εκδότη της εφημερίδας Documento και υπεύθυνος Τομέα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μαντζουράνης.

Ο κ. Μαντζουράνης, σε συνέντευξή του στο militaire.gr σημείωσε πως οι αποδείξεις έχουν καταστραφεί ή εξαφανιστεί και έκανε κάλεσμα σε μάρτυρες, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι προστατευόμενοι.

Οικονόμου: Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο για τα λογισμικά παρακολούθησης

Παρακολουθήσεις: Τι είπε ο Γιάννης Μαντζουράνης για αποδείξεις για τις λίστες Βαξεβάνη

Μαντζουράνης: Τα γραφεία έκλεισαν. Μεταφέρθηκαν. Ο λογιστής άλλαξε και τα μηχανήματα όδευσαν αρχικά προς κάποια οικία, στα υπόγεια κάποιας κατοικίας στο Ψυχικό και μετά προς άγνωστον κατεύθυνση. Αυτό τι σημαίνει; Ότι υπάρχει αδυναμία κτήσης ή ανάκτησης των αποδείξεων, οι οποίες είτε έχουν εξαφανιστεί, με την έννοια είτε έχουν καταστραφεί, είτε έχουν φυλαχτεί σε κάποιο ντουλάπι καλοκλειδωμένες, ώστε να χρησιμοποιηθούν ή να απειλείται ότι θα χρησιμοποιηθούν προς τους κατάλληλους αποδέκτες.

Υποκλοπές: Νέα κομμάτια στο παζλ των παρακολουθήσεων αλλά και ερωτήματα 

Καρβουνόπουλος: Άρα πώς θα βγει άκρη, κύριε Μαντζουράνη, αφού δεν θα έχουμε τα αποδεικτικά στοιχεία;

Αντεπίθεση Μητσοτάκη: Ενοχλήσαμε συμφέροντα αλλά δε μασάμε!  

Μαντζουράνης: Αυτό θα μπορέσει να γίνει με μαρτυρίες πια.

Δένδιας για παρακολουθήσεις: Με καλύπτει απόλυτα η διαβεβαίωση Μητσοτάκη

Μαντζουράνης: Άρα υπάρχει πλέον μια νομική ασπίδα προστασίας αυτών των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος ή προστατευόμενων μαρτύρων, όπως λέγονται, οι οποίοι, αν θελήσουν και αν προχωρήσει η έρευνα, θα έχουν την κατάλληλη προστασία. Δεν βλέπω μεγάλες δυνατότητες άλλων αποδεικτικών στοιχείων, εκτός μόνο των στοιχείων που τηρούν οι πάροχοι, όπου όταν γίνονται οι επισυνδέσεις, οι πάροχοι πρέπει να κρατάνε στοιχεία για ένα χρονικό διάστημα.

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά λάσπη, τοξικότητα και διχασμό

«Το “έργο” ξεκίνησε με δημοσιεύματα σε δόσεις για «λίστες» παρακολουθήσεων, κατηγορώντας μάλιστα τον πρωθυπουργό, χωρίς κανένα στοιχείο και αναφορά σε δύο ανώνυμες “πηγές”. Συνεχίστηκε με τον κ. Βαξεβάνη να καλείται από τον Εισαγγελέα και να μην καταθέτει κανένα απολύτως στοιχείο. Τώρα ήρθε και ο συνήγορος του κ. Βαξεβάνη, κ. Μαντζουράνης, να ζητήσει, παραδεχόμενος την έλλειψη οποιουδήποτε στοιχείου, την κλήση προστατευόμενων μαρτύρων», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία, απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Μαντζουράνη.

«Το “έργο” το έχουμε ξαναδεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσε να υιοθετήσει τις “αποκαλύψεις” Χίου-Βαξεβάνη “πόνταρε” σε επανάληψη της Νοβάρτις όταν με κουκουλοφόρους, “κρέμασε στα μανταλάκια” 10 πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ για να αποδειχθεί τελικά ύστερα από εξονυχιστική έρευνα της Δικαιοσύνης, ότι τίποτα, από όσα είπαν δεν ίσχυε. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση η ιστορία δεν θα επαναληφθεί ούτε καν ως φάρσα! Γιατί τη λάσπη, την τοξικότητα και τον διχασμό που αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ ως σωσίβιο τα πληρώσαμε ήδη πολύ ακριβά», καταλήγει η ανακοίνωση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top