Αντεπίθεση Μητσοτάκη: Ενοχλήσαμε συμφέροντα αλλά δε μασάμε!  

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Παραλήρημα Μητσοτάκη μπροστά στο επικείμενο πολιτικό του τέλος

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κατηγόρησε επιχειρηματικά συμφέροντα για τα δημοσιεύματα σχετικά με τις υποκλοπές. «Δε μασάμε» σχολίασε (Video pool ΕΡΤ)      

«Κάποια κέντρα θα ήθελαν μια αγκυλωμένη κυβέρνηση και εμένα πιεζόμενο. Ήδη κάποιοι μας δείχνουν τα δόντια τους. Εμείς οι νεοδημοκράτες δεν μασάμε!» απάντησε με την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας εμμέσως αλλά σαφώς τα συνεχιζόμενα δημοσιεύματα για τις υποκλοπές σε μερίδα του Τύπου και την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση από την αντιπολίτευση. 

«Φυγή προς τα εμπρός» αναζητά η ΝΔ με περιοδείες και ομιλίες Μητσοτάκη 

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε για το ίδιο ζήτημα ότι στόχος είναι «η διαμόρφωση μιας αρρωστημένης πολιτικής ατμόσφαιρας που θα δυσκολεύει τις μεταρρυθμίσεις» και συμπλήρωσε ότι ο δραστικός εκσυγχρονισμός του τόπου έχει στερήσει ισχύ από συμφέροντα. 

Ο πρωθυπουργός έκανε επίθεση και στην αντιπολίτευση «που υπόσχεται ακριβές λύσεις και φθηνά ψέματα, σπέρνει διχασμό με λάσπη και απειλές. Απειλές που απευθύνονται σε απλούς πολίτες», διαβάζοντας και σε tweet του Παύλου Πολάκη. 

Υποκλοπές: Απάντηση Μητσοτάκη στον Τσίπρα με θεσμικές αλλαγές 

Μητσοτάκης για ελληνοτουρκικά: Ο Ερντογάν προτιμά τον Τσίπρα  

«Η θέση μας είναι στον δυτικό κόσμο. Δεν θέλουμε ένα τετελεσμένο δεσποτικού αυταρχισμού, που το ίδιο θα ήθελε και η Τουρκία στη γειτονιά μας. Η πολιτική ναι μεν αλλά του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια συνειδητή ηθική έκπτωση! Ο κ. Ερντογάν δεν κρύβει ότι θα προτιμούσε τον κ. Τσίπρα απέναντι του, όμως έχει εμένα! Και έχει εμένα γιατί αυτό επέλεξε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός και κανείς άλλος» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος πρόσθεσε για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις:   

Δένδιας για παρακολουθήσεις: Με καλύπτει απόλυτα η διαβεβαίωση Μητσοτάκη

«Η Ελλάδα κρατά κλειστή την πόρτα στις προκλήσεις, αλλά έχει ανοιχτό παράθυρο στις συζητήσεις. Νιώθω φίλο μας τον τουρκικό λαό, εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για το χθεσινό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη. Αλλά δεν παρασύρομαι σε διάλογο με το παράλογο. Ναι σε συζήτηση που θα εδράζεται στη διεθνή νομιμότητα. Εθνικό δόρυ οι συμμαχίες και η δυναμική διπλωματία». 

«Έχω βάσιμες υποψίες ότι έπεσα κι εγώ θύμα παρακολουθήσεων»   

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε επίσης ότι ο κ. Τσίπρας έχει δηλητηριάσει το κλίμα εδώ και καιρό, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. «Συνονθύλευμα που τρέφεται από τη μιζέρια και ευδοκιμεί στον βούρκο της πολιτικής. Μέχρι και παιδεραστές μας αποκάλεσαν οι άθλιοι» ανέφερε στην ομιλία του, ενώ συμπλήρωσε ότι «προετοιμάζουν την ήττα τους αμφισβητώντας την ακεραιότητα των εκλογών. Ο αριστερός τραμπισμός σε όλο του το μεγαλείο». 

Επανερχόμενος στο ζήτημα των υποκλοπών επισήμανε: «Μπερδεύουν νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ με κακόβουλα λογισμικά που μπορεί να χρησιμοποιεί ο οποιοσδήποτε, επιχειρούν να πείσουν ότι προσωπικά δεν είχα άλλη δουλειά από το να ακούω τους υπουργούς μου, τις γυναίκες τους, τη γραμματέα μου, ακόμα και ηθοποιούς!». 

Πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης με αφορμή και τη συνέντευξη του κ. Τσίπρα στο Star:  

Τσίπρας στο Star για τις υποκλοπές: O Μητσοτάκης κρύβεται 

«Εγώ σε συκοφαντώ και απόδειξε ότι δεν ισχύει η συκοφαντία. Αλλά επειδή το ψέμα έχει κοντά ποδάρια έρχεται ο ίδιος ο κ. Τσίπρας να ρίξει φως στην εμπλοκή του. Πώς;  επιβεβαιώνοντας στην τελευταία του συνέντευξη ότι λειτουργούσαν και επί ΣΥΡΙΖΑ κακόβουλα λογισμικά στη χώρα,  μάλλον από ιδιωτικά συμφέροντα. Αυτό έχει τεκμηριωθεί από το Εργαστήριο του Καναδά από το 2016» 

Ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός, σε μία αναφορά που προκάλεσε αίσθηση:  

«Έχω βάσιμες υποψίες ότι υπήρξε παρακολούθηση και του δικού μου τηλεφώνου και της οικογένειάς μου. Όταν ο κ. Τσίπρας μας είχε πει ότι γνώριζε τη λειτουργία κακόβουλων λογισμικών, πριν τις εκλογές και εγκαταλείποντας την εξουσία έσπευσε να αλλάξει τον Ποινικό Κώδικα που εμπόδιζε τη χρήση και την εμπορία ηλεκτρονικών μέσων παρακολούθησης. Μετέτρεψε έτσι ξαφνικά το αδίκημα σε απλό πλημμέλημα».  

Αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης: «Ποιους ήθελε να προστατεύσει ετεροχρονισμένα και σε ποιους άνοιγε την πόρτα για να συνεχίσουν τη δράση τους;». 

Συνέκρινε μάλιστα την υπόθεση των υποκλοπών με αυτήν της Novartis, λέγοντας: Οι  αντίπαλοί μας δε διδάχτηκαν τίποτα από την υπόθεση Novartis. Πάνω σε ένα υπαρκτό γεγονός δεν μπορούν να στήνουν σκευωρίες. Η υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοσύνη που θα κάνει ό,τι πρέπει για να διαλευκανθεί πλήρως, για να μην υπάρχουν σκιές και να διαλυθούν τα νέφη τοξικότητας που μολύνουν την πολιτική ζωή.Δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο στις δημοκρατίες από τη δικαιοσύνη». 

Novartis: Πρόταση για ειδικό δικαστήριο σε Παπαγγελόπουλο και 3 εισαγγελείς

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επισήμως ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρξει νέο θεσμικό πλαίσιο για την ΕΥΠ και που θα καθιστά την Ελλάδα την πρώτη χώρα που απαγορεύει την εμπορία και χρήση κακόβουλων λογισμικών στην επικράτειά της, ενώ σχολίασε: «Την ώρα που εμείς ανακοινώνουν έρευνες για τον εθνικό μας πλούτο, εκείνοι ανακοινώνουν λίστες από τον δικό τους βούρκο». 

Σφοδρή επίθεση σε Τσίπρα και για την επαναδιαπραγμάτευση με τη Γαλλία  

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον κ. Τσίπρα ότι «την ώρα που η Ελλάδα υποδέχεται δύο νέα Ραφάλ, απειλεί τον Γάλλο πρέσβη ότι θα ανακληθεί η ρήτρα αμυντικής συνδρομής, αν δεν υπάρξει συμμετοχή της εθνικής βιομηχανίας. Θα ανακληθεί μια συμφωνία που ενόχλησε μόνο δύο: την Τουρκία και τους εμπόρους όπλων που δεν είχαν θέση σε μια διακρατική συμφωνία». 
«Θα μείνουν μισοχτισμένες οι γαλλικές φρεγάτες Μπελαρά; Από το Go Back κ. Μέρκελ θα πάμε στο Go Back Mister Μακρόν;» διερωτήθηκε στο ίδιο σημείο. 


Νέο μήνυμα: «Δε θα αφήσουμε τα συμφέροντα να κάνουν την Ελλάδα Μπανανία»  
 

Στο τέλος της ομιλίας του στην Πολιτική Επιτροπή, ο κ. Μητσοτάκης επανήλθε στο ζήτημα των υποκλοπών και στη σύγκρουση με επιχειρηματικά συμφέροντα: 

«Δε θα δεχθούμε καμία υπονόμευση, κανένα φρένο στις αλλαγές που δεσμευθήκαμε να κάνουμε. Άλλο το τερέν της πολιτικής, άλλο το γήπεδο των ιδιωτικών συμφερόντων. Όποιος τα μπερδεύει μετατρέπει σε αρένα τη δημόσια ζωή και δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Η κυβέρνηση θέλει τους επιχειρηματίες συμμάχους, αλλά ρυθμιστές και υποβολείς δεν τους ανέχεται. Ο καθένας στον ρόλο του. Οι υπουργοί και οι βουλευτές μας έχουν ατσαλωθεί από την πρόοδο της χώρας. Ας μην αμφισβητήσει κανείς την ενότητα και την αποφασιστικότητα μας. Ας δοκιμάσει ο κ. Τσίπρας τη δική του εμβέλεια, καταθέτοντας πρόταση μομφής. Σε όσους θέλουν την Ελλάδα μπανανία, τους απαντώ: λάθος διεύθυνση!  Σε όσους ζητούν να μην κάνω όσα πιστεύω και έχω δεσμευθεί, τους λέμε “όχι ευχαριστώ”. Και σε εκείνους που ονειρεύονται αδύναμες κυβερνήσεις, προειδοποιώ ότι είμαι εκλεγμένος από τον λαό και σε αυτόν τελικά λογοδοτώ». 

«Δεν υπάρχει χώρος για εσωστρέφεια. Η επόμενη κάλπη είναι από τις πιο κρίσιμες της μεταπολίτευσης. Η πρώτη κάλπη έχει το βάρος της τελικής. Όχι σε χαλαρή ψήφο που θα ανοίξει την πόρτα σε αδύναμους κυβερνητικούς σχηματισμούς. Χρειαζόμαστε καθαρές λύσεις και καθαρούς ορίζοντες» πρόσθεσε απευθυνόμενος στο εσωτερικό της ΝΔ.  

Το δίλημμα των εκλογών

Καταλήγοντας, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Το κεντρικό δίλημμα είναι σαφές: να προχωρήσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω; Είναι ένα δίλημμα που οικοδομείται: ποιο κόμμα σήμερα σε αυτές τις συνθήκες πόλωσης μπορεί να ενώσει τους Έλληνες; Αυτό που στηρίζει ανάπτυξη για όλους και τους πιο αδύναμους ή εκείνοι που λένε ότι μας τελειώνουν; Ποια παράταξη μειώνει φόορυς και στηρίζει το εισόδημα; Και ποιος είναι ικανός να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τις κρίσεις, θωρακίζοντας την πατρίδα, αναπτύσσοντας οικονομία. Ο Κ. Μητσοτάκης επικεφαλής κυβέρνησης ΝΔ ή ο Α. Τσίπρας επικεφαλής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ;

Ο πολίτης βλέπει τη θέση της χώρας, μπορεί να διακρίνει μια καλή κυβέρνηση που κάνει και λάθη από μια πραγματικά λάθος κυβέρνησης. 4 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξης Τσίπρας και 4 χρόνια ΝΔ και Κυριάκος Μητσοτάκης, να συγκρίνει την αλήθεια και τις πράξεις με τις υποσχέσεις». 

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Παραλήρημα Μητσοτάκη μπροστά στο επικείμενο πολιτικό του τέλος

Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ομιλία του πρωθυπουργού στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ,  υποστήριξε ότι «ο θύτης των υποκλοπών προσπάθησε να εμφανιστεί σαν θύμα».

«Εμβρόντητη σήμερα η χώρα παρακολούθησε το άνευ προηγουμένου παραλήρημα ενός πρωθυπουργού σε απόλυτη αποδρομή, μπροστά στο επικείμενο πολιτικό του τέλος», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. «Για μια ακόμη φορά αντί για απαντήσεις, κατέφυγε σε ακροδεξιές θεωρίες συνωμοσίας, για δήθεν σκοτεινά κέντρα που τον επιβουλεύονται. Διαστρέβλωσε πλήρως την αλήθεια προσπαθώντας να εμφανιστεί ο ίδιος ως το θύμα των υποκλοπών, ενώ είναι ο θύτης της πιο βάναυσης επίθεσης που δέχτηκε η δημοκρατία στην Ελλάδα μετά την πτώση της Χούντας» επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση. 

Τσίπρας στο Star για τις υποκλοπές: O Μητσοτάκης κρύβεται 

Σχετικά με τις αναφορές του πρωθυπουργού στα επιχειρηματικά συμφέροντα, ισχυρίσθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: «Το πιο γελοίο όμως είναι όταν είπε ότι "δεν μασάει" απέναντι στα επιχειρηματικά συμφέροντα και ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει η Ελλάδα "μπανανία". Ποιος; Ο πρωθυπουργός που τρεισήμισι χρόνια τώρα κάνει τον τροχονόμο των συμφερόντων και έχει καταφέρει να βρίσκεται η χώρα για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση στο μικροσκόπιο των ευρωπαϊκών θεσμών και του διεθνούς τύπου για το κράτος δικαίου».
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top