Στην Αθήνα ο Όλαφ Σολτς στις 26 και 27 Οκτωβρίου

Καταδικάζει το Βερολίνο τις απειλές Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας

Την ίδια μέρα πέρυσι, τέτοια εποχή, είχε έρθει στην Αθήνα για τελευταία φορά και η Άνγκελα Μέρκελ / Βίντεο από κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Στην Αθήνα θα βρεθεί ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχε μεταδώσει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπούχνερ, ο κ. Σολτς θα έρθει στην Αθήνα απευθείας από το Παρίσι μετά από επίσκεψή του στη γαλλική πρωτεύουσα.

Έφτασαν στην Ελλάδα τα πρώτα γερμανικά άρματα Marder

Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και για τις 12:00 έχει προγραμματιστεί κοινή συνέντευξη Τύπου. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας. 

Μητσοτάκης για Ενέργεια:  Ήρθε η ώρα να πάρει αποφάσεις η ΕΕ    

Η συνάντηση του Όλαφ Σολτς με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και για τις 12:00 έχει προγραμματιστεί κοινή συνέντευξη Τύπου / AP - Olivier Matthys

Σύμφωνα με τον Βόλφγκανγκ Μπούχνερ, στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης βρίσκονται διμερή και τρέχοντα οικονομικά και ευρωπαϊκά θέματα. 

«Σφαλιάρα» και από Γερμανία: Δεν αναγνωρίζουμε το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Ο Γερμανός καγκελάριος θα αναχωρήσει για Βερολίνο το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Καταδικάζει το Βερολίνο τις απειλές Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας

Το Βερολίνο «δεν θεωρεί σωστές απειλές και μη φιλικές δηλώσεις εναντίον γειτόνων», τόνισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος σε πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας.

Χυδαία επίθεση Τσελίκ σε Μητσοτάκη και αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς αξιολογεί ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς απειλές του Ταγίπ Ερντογάν όπως, «Θα έρθουμε μια νύχτα…», ο κ. Μπούχνερ δήλωσε: «Το σημειώνουμε. Πάντα καθιστούμε σαφές ότι δεν θεωρούμε σωστές απειλές και μη φιλικές δηλώσεις απέναντι σε γείτονες. Η κυβέρνηση το καθιστά σαφές σε κάθε ευκαιρία. Το καθιστά σαφές πάντα και το υπουργείο Εξωτερικών. Πιστεύω όμως και ότι δεν πρέπει να συζητούμε πολύ για κάθε φράση».

Συζητήσεις για μονάδα παραγωγής γερμανικών τεθωρακισμένων στη βόρεια Ελλάδα

Σε μια περίοδο που η Γερμανία κάνει μεγάλα ανοίγματα μετά από καιρό στο πεδίο των αμυντικών εξοπλισμών, η γερμανική αμυντική βιομηχανία ενδιαφέρεται για την κατασκευή μιας μονάδας παραγωγής και συντήρησης τεθωρακισμένων, όπως τα Leopard που έχει ο ελληνικός στρατός.

Έτσι, μετά τις σχέσεις με Γαλλία-ΗΠΑ, η Ελλάδα βάζει υποψηφιότητα να ανέβει επίπεδο και η σχέση με τη Γερμανία και η μονάδα να γίνει εδώ, συγκεκριμένα στη Βόρεια Ελλάδα.

Συμφωνία Γαλλίας – Γερμανίας για ανταλλαγή φυσικού αερίου και ρεύματος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top