Χυδαία επίθεση Τσελίκ σε Μητσοτάκη και αρχηγό ΓΕΕΘΑ

«Η κυβέρνησή του λες και ήρθε να ιδιωτικοποιήσει την Ελλάδα»

Προκλητική ήταν για μια ακόμη φορά η Τουρκία με αφορμή τους 92 μετανάστες που βρέθηκαν γυμνοί στον Έβρο - Βίντεο από το μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων του Star (18/10)

Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει οι επιθέσεις της τουρκικής πλευράς προς την Ελλάδα.

Αυτή τη φορά ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, επιτέθηκε τόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ελληνική κυβέρνηση, όσο και στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, με αφορμή την επίσκεψή του στη Χίο.

Θεοδωρικάκος σε Τσαβούσογλου για 92 μετανάστες: Μεγάλο θράσος της Τουρκίας 

«Ο Μητσοτάκης μιλάει σαν κυβερνήτης μια πολιτείας άλλων χωρών. Η κυβέρνησή του μοιάζει σαν να έχει έρθει να ιδιωτικοποιήσει την Ελλάδα», είπε ο Τσελίκ, καλώντας την κυβέρνηση να μείνει μακριά από την προσέγγιση ότι «το Αιγαίο είναι ελληνική λίμνη».

Δένδιας: Το ζήτημα του «μνημονίου» Λιβύης –Τουρκίας έθεσε στους ΥΠΕΞ της ΕΕ

Για τον κ. Φλώρο, ο εκπρόσωπος του κόμματος του Τούρκου προέδρου είπε πως «κάνει παιδικές δηλώσεις» και μιλάει «μιλάει σαν σερίφης μιας πολιτείας άλλων χωρών».

Τσαβούσογλου για τους 92 σε Έβρο: Ξεδιάντροπη και αναίσθητη η Ελλάδα!

«Αν σταματήσουν να στρατιωτικοποιούν τα νησιά που έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, αν σταματήσουν να παρενοχλούν τα μαχητικά μας και αν πάψουν την προσέγγιση τους να μετατρέψουν το Αιγαίο σε ελληνική λίμνη, θα μειωθεί η ένταση», υπογράμμισε.

NY Times: Ο Ερντογάν έχει εκλογές και ανεβάζει την ένταση με την Ελλάδα

Στη συνέχεια, επανέλαβε τις απειλές Ερντογάν, λέγοντας και ο ίδιος πως «μπορεί να έρθουμε ένα βράδυ».

Δένδιας: Δε διεκδικούμε σπιθαμή εδάφους της Τουρκίας, απαιτούμε το ίδιο

«Λένε πως βασίζονται στις δυτικές χώρες, λένε πως αγοράζουν τεθωρακισμένα οχήματα, όπλα, μαχητικά και συμπεριφέρονται με εχθρικό τρόπο εναντίον της Τουρκίας. Ας κοιτάξουν την ιστορία τους με την Τουρκία. Αν προσπαθήσετε να δείξετε επιθετικότητα απέναντί μας, τότε θα αλλάξει το "λογισμικό". Και μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ», σημείωσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top