Θεοδωρικάκος σε Τσαβούσογλου για 92 μετανάστες: Μεγάλο θράσος της Τουρκίας 

«Βάρβαρη και μεσαιωνική η συμπεριφορά της Τουρκίας στον Έβρο»   

Προκλήσεις της Τουρκίας και για τους 92 μετανάστες που βρέθηκαν γυμνοί στον Έβρο - Video: Αρχείο ειδήσεων Star/ φωτογραφία αρχείου Ευρωκίνηση   

Στην προκλητική ανάρτηση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου,  για την υπόθεση των 92 παράνομων μεταναστών που βρέθηκαν γυμνοί στις ελληνικές όχθες του Έβρου και διασώθηκαν από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και του Frontex, απάντησε ο Έλληνας Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος

Τσαβούσογλου για τους 92 σε Έβρο: Ξεδιάντροπη και αναίσθητη η Ελλάδα!

«Η Ελλάδα μοιράζει γυμνές φωτογραφίες μεταναστών. Πρέπει πραγματικά να είναι κανείς πραγματικά ξεδιάντροπος και άσχετος για να προσπαθεί να φαίνεται σωστός ακόμη και όταν έχει ξεκάθαρα άδικο, όπως συμβαίνει με την Ελλάδα» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Τούρκος ΥΠΕΞ!  

Έβρος: Παράτησαν 92 μετανάστες ολόγυμνους σε ελληνικό έδαφος

Απαντώντας, ο κ. Θεοδωρικάκος, αναφέρει στη δική του ανάρτηση:

Θεοδωρικάκος: «Τα σύνορα στον Έβρο είναι απροσπέλαστα»

«Είναι μεγάλο θράσος οι Τούρκοι αξιωματούχοι να κατηγορούν την Ελλάδα για τη βάρβαρη, μεσαιωνική συμπεριφορά της τουρκικής πλευράς σε 92 μετανάστες στον Έβρο. Τα γεγονότα έχουν καταγράψει οι αξιωματικοί του Frontex και είναι αδιαμφισβήτητα. Η Τουρκία οφείλει στοιχειωδώς να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και να πάψει να προκαλεί και μάλιστα με τέτοιο απάνθρωπο τρόπο»

 

Επιστολή Θεοδωρικάκου στην ΕΕ  

 

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη έστειλε και επιστολή του προς την Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων και τους 27 ομολόγους του στην Ε.Ε , με την οποία  ενημερώνει αναφορικά με το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στις 14 Οκτωβρίου στον Έβρο, όπου εντοπίστηκαν από την Ελληνική Αστυνομία 92 παράνομοι μετανάστες γυμνοί, στις όχθες του ποταμού.

Ο Υπουργός αναφέρεται «στις συγκλονιστικές καταθέσεις των μεταναστών, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα ληστείας, σωματικών βλαβών και προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας από προσωπικό της τουρκικής στρατοχωροφυλακής και στην επιχείρηση διάσωσης από την ΕΛ.ΑΣ. και τη Frontex».

Ταυτόχρονα, ο κ. Θεοδωρικάκος εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη και συνεχώς κλιμακούμενη τουρκική συμπεριφορά, επισημαίνοντας πως το τελευταίο απάνθρωπο περιστατικό αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η Τουρκία συνεχίζει να εργαλειοποιεί τους μετανάστες, να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων, καθώς και τις θεμελιώδεις αρχές του ανθρωπισμού και των ευρωπαϊκών αξιών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top