Στηρίζει την Ελλάδα η νότια Ευρώπη - Θα καταδικάσει τις τουρκικές απειλές

Νέα επίθεση από Ακάρ: Παράδειγμα κακού γείτονα η Ελλάδα

Χουλουσί Ακάρ

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, κατηγορώντας τη χώρα μας πως είναι παράδειγμα κακού γείτονα.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής εκδήλωσης, ο Χουλουσί Ακάρ ανέφερε ότι η Αθήνα συνεχίζει «με προβοκατόρικες ενέργειες και ρητορική», καθώς και με «επεκτατική και επιθετική πολιτική».

Ντελίριο απειλών της Τουρκίας κατά της Ελλάδας μετά το παραλήρημα Ερντογάν 

«Η Ελλάδα είναι αυτή που αυξάνει την ένταση, με θράσος κατηγορεί την Τουρκία. Αυτό είναι υποκρισία, είναι διπρόσωπη στάση. Αυτός ο κακός γείτονας, που με κάθε ευκαιρία μας κατηγορεί στους άλλους, τηρεί εχθρική στάση απέναντι μας», είπε.

Η Ελλάδα είναι αυτή που αυξάνει την ένταση, με θράσος κατηγορεί την Τουρκία. Αυτό είναι υποκρισία, είναι διπρόσωπη στάση», είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ

«Η Ελλάδα είναι αυτή που αυξάνει την ένταση, με θράσος κατηγορεί την Τουρκία. Αυτό είναι υποκρισία, είναι διπρόσωπη στάση», είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ / AP

Νέες απειλές Ακάρ: Το κολύμπι θα ωφελήσει τους Έλληνες

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Έλληνες «βάζουν στην άκρη τις Συνθήκες Λωζάνης και Παρισίων και συσσωρεύουν όπλα στα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Με την πρόκληση κάποιων και δυστυχώς με τη συνεννόηση της Ε.Ε., ανέλαβε τον ρόλο ενός κακομαθημένου παιδιού, τροφοδότησε την αστάθεια στην περιοχή με πρωτόγνωρες, παράλογες και υπερβολικές απαιτήσεις και πρακτικές».

Πυρά Ανδρουλάκη σε Στόλτενμπεργκ για Τουρκία: Σας ακούμε σαν Πόντιο Πιλάτο

Ο Ακάρ, μιλώντας σε πολύ υψηλούς τόνους, έκανε λόγο για ανεύθυνους πολιτικούς στην Ελλάδα, που δηλητηριάζουν τις σχέσεις με την Τουρκία, ενώ –  ακολουθώντας το παράδειγμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – αναφέρθηκε και αυτός στην άλωση της Τριπολιτσάς, κάνοντας λόγο για «γενοκτονία».

Με αυξημένη επαγρύπνηση απαντά στις απειλές της Τουρκίας η Ελλάδα 

Συνεχίζοντας, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι έχει μετατρέψει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων, τονίζοντας πως οι διεθνείς θεσμοί «θα πρέπει να επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις στην Ελλάδα». 

Οι ηγέτες των χωρών του Νότου θα καταδικάσουν τις τουρκικές απειλές

Τη στήριξη τους στην Ελλάδα έναντι των απειλών που δέχεται από την Τουρκία θα εκφράσουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των εννιά κρατών της νότιας Ευρώπης, που θα συναντηθούν μεθαύριο Παρασκευή, στο Αλικάντε της Ισπανίας.

«Σφαλιάρα» σε Τουρκία και από Κομισιόν λίγο μετά το μήνυμα Μητσοτάκη

Όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές της προεδρίας της Γαλλικής Δημοκρατίας, το θέμα των τουρκικών απειλών κατά της Ελλάδας θα συζητηθεί στο δείπνο εργασίας, που θα έχουν, μετά το πέρας των εργασιών της Ευρωμεσογειακής συνόδου κορυφής, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου, της Μάλτας, της Σλοβενίας, της Κροατίας και της Ελλάδας.

Παρόντες θα είναι επίσης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντέρ Λάιεν.

Η τελευταία Ευρωμεσογειακή σύνοδος κορυφής, με τη συμμετοχή όλων των χωρών της Μεσογείου, ευρωπαϊκών και μη, είχε γίνει το 2015 στην Ισπανία, ενώ η τελευταία σύνοδος κορυφής των κρατών μελών της ΕΕ της νότιας Ευρώπης είχε φιλοξενηθεί πέρσι στην Αθήνα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top