Υποκλοπές: Μαραθώνια η συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής  

Αναπάντητο το ερώτημα γιατί παρακολουθούσαν τον Νίκο Ανδρουλάκη

Με την παρουσία πρώην Διοικητών της ΕΥΠ αλλά και του πρώην διευθυντή του Γραφείου Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη διεξάγεται η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής για το ζήτημα των υποκλοπών και της παρακολούθησης του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ  - ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη. Η συνεδρίαση εξελίσσεται σε μαραθώνια, καθώς έχουν συμπληρωθεί πάνω από 8 ώρες από την έναρξή της.   

Παρέμβαση Καραμανλή για υποκλοπές: «Όχι σκιές στο θέμα των παρακολουθήσεων»

Και πάλι διαρροές παρά τα αυστηρά μέτρα διασφάλισης του απορρήτου  

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο κοινοβουλευτικός συντάκτης του Star Αντώνης Αντωνόπουλος,  η συνεδρίαση έγινε με πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας για να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα μαζικών διαρροών, όπως στην προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής, ενώ απαγορεύθηκε η λήψη φωτογραφιών και η χρήση κινητών τηλεφώνων προκειμένου να διαφυλαχθεί το απόρρητο. Ωστόσο οι διαρροές δεν αποφεύχθηκαν ούτε αυτή τη φορά!   

Ωστόσο, στο επίμαχο ερώτημα, γιατί παρακολουθούνταν το τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη κανείς δεν έγινε σοφότερος και μένει πλέον στην εξεταστική επιτροπή να βρει τις απαντήσεις.  

 

Βουλή: Ψηφίστηκε η πρόταση για Eξεταστική Eπιτροπή στην υπόθεση Ανδρουλάκη

Προηγουμένως είχαν κληθεί να καταθέσουν σε δύο ομάδες όσοι είχαν θέσεις ευθύνης: Στην πρώτη οι 4 πρώην διοικητές της ΕΥΠ, ο Γρηγόρης Δημητριάδης και στην δεύτερη ο νυν διοικητής της ΕΥΠ, οι δύο εισαγγελείς της Υπηρεσίας και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος. Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. 

Βουλή: Το «ταμείο» της σύγκρουσης για τις υποκλοπές  

 

Στην Επιτροπή Κοντολέων και Δημητριάδης    

Συμφωνα με πληροφοριες ο κ.  Δημητριάδης και ο κ. Κοντολέων επικαλέστηκαν το απόρρητο για όλα τα ερωτήματα που τους έθεσαν, ενώ και οι τρεις πρώην διοικητές της ΕΥΠ φέρεται να είπαν ότι δεν υπήρχε εμπλοκή της ΕΥΠ στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ. 

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες ο τέως διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων φέρεται να είπε ότι ουδέποτε ο πρωθυπουργός ή το γραφείο του ενημερώνονταν για αποφάσεις άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών. Οι ενημερώσεις  φέρεται ακόμη να γίνονταν με υπηρεσιακά σημειώματα για τα αποτελέσματα ερευνών, μόνο αν αυτό κρινόταν απαραίτητο.

Κατάθεση και του Διοικητή της ΕΥΠ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ρουμπάτη 

Η παρακολούθηση εκλεγμένων βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπουργών, συνιστά απόλυτη παραβίαση του Συντάγματος και των νόμων του ελληνικού κράτους φέρεται να είπε στην Επιτροπή ο Διοικητής της ΕΥΠ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ρουμπάτης. 

Ο κ. Ρουμπάτης φέρεται επίσης να ανέφερε ότι η επισύνδεση είναι νόμιμη όταν έχει  υπογραφή εισαγγελέα,  συμφωνώντας στο σημείο αυτό με τη θέση της κυβέρνησης, πρόσθεσε όμως ότι δε νοείται νόμιμη επισύνδεση όταν αυτή αφορά εκλεγμένους βουλευτές και ευρωβουλευτές. 

Η εισαγγελέας της ΕΥΠ για τις υποκλοπές 

Η  εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου, φέρεται να είπε ότι  το αίτημα για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του  Ανδρουλάκη έφερε τις υπογραφές 6 υπηρεσιακών στελεχών της Υπηρεσίας και ότι ο έλεγχος πριν από κάθε παρακολούθηση είναι ουσιαστικός. Φέρεται να είπε επίσης ότι έχει ζητήσει να προσκομίζονται όλα τα στοιχεία που επιβάλλουν μία επισύνδεση  και ότι αν αυτά δεν είναι αρκετά, τότε απορρίπτεται το αίτημα της ΕΥΠ. 

Τι φέρεται να είπε στην Επιτροπή ο νέος Διοικητής της ΕΥΠ Θ. Δεμίρης σύμφωνα με ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ    

Από την πλευρά του ο νεός Διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής  Δεμίρης, φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες απο πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και του  ΚΚΕ να απάντησε σε ερώτηση του Γιάννη Ραγκούση (ΣΥΡΙΖΑ), για το αν έχει καταστραφεί ο φάκελος Ανδρουλάκη, ότι οι υπηρεσιες δεν είναι υποχρεωμένες να κρατούν το σύνολο των στοιχείων και ότι έχει ενημερώσει τον κ. Μητσοτάκη για όλες τις νόμιμες επισυνδέσεις.

Πρόεδρος  ΑΔΑΕ για τηλέφωνο Ανδρουλάκη: την αποκάλυψη δεν την έκανε η ΕΥΠ αλλά η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας 

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, φέρεται να δήλωσε  πως η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, που προκάλεσε τις παραιτήσεις Κοντολέοντα και Δημητριάδη, δεν γνωστοποιήθηκε από την ΕΥΠ, αλλά από τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ανέφερε ότι από τις 3 Αυγούστου κλιμάκιο της ΑΔΑΕ ήταν  στην εταιρία κινητής τηλεφωνίας και έκανε έλεγχο. Στις 6 Αυγούστου, ο διευθυντής της συγκεκριμένης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας ενεχείρισε τις διατάξεις επισύνδεσης του κ. Ανδρουλάκη στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, η οποία είχε καταθέσει σχετικό αίτημα στις 4 Αυγούστου.
 

      

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top