Κόντρα Κ. Μπακογιάννη με Θεοδωρικάκο για την εγκληματικότητα στην Αθήνα 

«Τάκη έχουμε πρόβλημα» δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων – Η απάντηση του Υπουργού

Κώστας Μπακογιάννης Τάκης Θοεδωρικάκος

Κόντρα του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο σημειώθηκε σήμερα, για το ζήτημα της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας στην πρωτεύουσα.  

Μπακογιάννης κατά Κύρτσου – Σάλος για ανάρτηση για τη Φ. Γεννηματά  

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι ο κ. Μπακογιάννης  χαρακτήριαε «πάρα πολύ μεγάλο» το πρόβλημα της παραβατικότητας που αντιμετωπίζει η Αθήνα.  «Μη μασάμε τα λόγια μας. Η Αθήνα έχει ένα πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Αρκεί να κάνετε μια βόλτα στις γειτονιές για να πειστείτε. Κι εδώ δεν χρειαζόμαστε στατιστικές. Εγώ περπατάω κάθε μέρα και ακούω τον κόσμο» τόνισε.  

Επισκέψεις στα Α.Τ. από Θεοδωρικάκο σε περιοχές με μεγάλη εγκληματικότητα

Όπως πρόσθεσε ο Δήμος Αθηναίων έχει ήδη «χαρτογραφήσει την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα στην πόλη» τον οποίο είναι έτοιμος να παραδώσει στην κυβέρνηση.  Ο δήμαρχος Αθηναίων  αναγνώρισε ότι πρόκειται για ένα διαχρονικό πρόβλημα, το οποίο «δεν ξεκίνησε τα τελευταία δύο χρόνια» αλλά επισήμανε ότι ενώ υπήρξε μια πάρα πολύ μεγάλη πρόοδος, «δυστυχώς τους τελευταίους μήνες διαπιστώνουμε μια υποχώρηση της αστυνομίας». 

Για τον ίδιο λόγο ενημέρωσε ότι ζητά από τον αρμόδιο υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο, συνάντηση εδώ και ένα μήνα. «Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Τάκη Θεοδωρικάκο, είναι και φίλος μου, αλλά οφείλω να σας πω και να το πω και δημόσια, γιατί εδώ έχει φτάσει η απόγνωση μου, ότι τον παρακαλώ εδώ και ένα μήνα να συναντηθούμε. Καταλαβαίνω ότι προφανώς ο υπουργός έχει άλλα ζητήματα, έχει πολλά ζητήματα, αλλά φαντάζομαι ότι μεταξύ των πρώτων δέκα είναι και η Αθήνα. Να σας το πω κι αλλιώς, “Τάκη, έχουμε πρόβλημα και πρέπει κάτι ναΘεοδωρικάκος για τον θάνατο των παιδιών στην Πάτρα: «Η αλήθεια θα λάμψει» κάνουμε”, και πρέπει κάτι να κάνουμε άμεσα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων.

Η απάντηση Θεοδωρικάκου: Κέντρο τάξης ή ανομίας θέλει ο κ. Μπακογιάννης την Αθήνα; 

Απαντώντας στον Δήμαρχο Αθηναίων «κύκλοι» του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επισημαίνουν ότι «απορίες προκαλεί η στάση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό άφησε αιχμές κατά της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».

 

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν: «Αντί να επικροτεί τις εκτεταμένες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων, ο Δήμαρχος φάνηκε να διαφωνεί με τις επιχειρήσεις «σκούπα» στη δημόσια τοποθέτησή του. Η επικοινωνία μεταξύ δήμου και υπουργείου υπάρχει και είναι διαρκής με τον αρμόδιο Υφυπουργό να συντονίζει τις ενέργειες που αποφασίζονται. Γιατί προχώρησε σε τέτοιες δηλώσεις ο Δήμαρχος;  Τι αλήθεια θέλει; Την εφαρμογή των νόμων ή την κατάσταση ανομίας που επικρατούσε στο κέντρο της πρωτεύουσας;».
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top