Πιέσεις στην Αθήνα να στείλει ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα στην Ουκρανία

Τι απαντά η Ελλάδα στο αίτημα για παραχώρηση S-300, TOR-M1 και OSA

Ισχυρές πιέσεις ασκούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ατλαντική Συμμαχία προς την Ελλάδα, προκειμένου να στείλει, όπως θα κάνουν άλλες 13 χώρες, αντι-αεροπορικούς πυραύλους ρωσικού τύπου στον Στρατό της Ουκρανίας. Την ίδια ώρα φουντώνουν οι συζητήσεις για την συγκρότηση Ευρωστρατού. 

Ουκρανία: Σκληρές μάχες στη Μαριούπολη - Οχυρώνεται το Κίεβο

Όπως μετέδωσε από το Πεντάγωνο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Κώστας Συμεωνίδης, η χώρα μας έχει βολιδοσκοπηθεί από Αμερικανούς και Νατοϊκούς αξιωματούχους για να διαθέσει και εκείνη στην Ουκρανία - όπως έχουν αποφασίσει άλλες χώρες, κυρίως του πρώην ανατολικού μπλοκ - αντιαεροπορικά συστήματα ρωσικής προέλευσης, τα οποία γνωρίζει και μπορεί να χρησιμοποιήσει άμεσα ο Στρατός της Ουκρανίας. 

Δένδιας: Θέλω να ηγηθώ της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη

Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας διαθέτουν τέτοια όπλα : τους S-300, τους TOR-M1, τους OSA, που βρίσκονται σε καίρια σημεία, στα νησιά και τον Έβρο, για την Άμυνα της χώρας. 

Έτσι η απάντηση της Αθήνας σε κείνους που μας ζητούν επιμόνως να στείλουμε τα όπλα αυτά στην Ουκρανία είναι ότι “θα το θέλαμε πολύ, αλλά δυστυχώς τα χρειαζόμαστε οπωσδήποτε απέναντι στη διαρκή απειλή που αντιμετωπίζουμε από την Τουρκία». Εκεί σταματά η συζήτηση. 

Μαριούπολη: Γιατί θέλει να την καταλάβει πάση θυσία ο Πούτιν

Ωστόσο, αν οι πιέσεις αυξηθούν, τότε η Αθήνα σκοπεύει να ζητήσει επιτακτικά από τους Συμμάχους μας, ως διαπραγματευτικό όπλο, για να στείλουμε τέτοια συστήματα, να μας τα αντικαταστήσουν άμεσα από αντίστοιχα δυτικού τύπου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top