Ολοκληρώθηκαν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας

Στη σκιά των κινήσεων της Ρωσίας στην Ουκρανία η συνάντηση

Με φόντο τις νέες αμφισβητήσεις και απειλές της Άγκυρας κατά της κυριαρχίας των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου διεχήχθη διεξάγεται ο 64ος γύρος διερευνητικών επαφών Ελλάδας- Τουρκίας.

Ο νέος γύρος επαφών είχε ως επίκεντρο την διερεύνηση της δυνατότητας οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, με τις προσδοκίες να είναι χαμηλές, αλλά να θεωρείται σημαντικά να μείνει ανοικτός ο δίαυλος επικοινωνίας.

Η συνάντηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 και ολοκληρώθηκε περίπου στις 14.00, ενώ ακολούθησε γεύμα εργασίας.

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν ο πολύπειρος πρέσβης ε.τ. Παύλος Αποστολίδης, ο οποίος ασχολείται με τις διερευνητικές από το 2010. Μαζί του θα είναι ο πολιτικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών, Θεοχάρης Λαλάκος και η διπλωμάτις Ευαγγελία Γραμματίκα.

Δημοσκόπηση: Πώς βλέπουν ο ένας τον άλλο Έλληνες και Τούρκοι

Στον αντίποδα, ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ ήταν ο επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας, ενώ μαζί του θα βρίσκεται ο Μπαρίς Καλκαβάν και ο Τσαγαπτάι Έρτζιγες, γνωστός και ως «γκουρού» των θαλασσίων ζωνών της τουρκικής διπλωματίας. Οι συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν σε κτίριο του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Προηγήθηκε η συνάντηση εργασίας των υφυπουργών Εξωτερικών Φραγκογιάννη και Ονάλ, με τις προοπτικές οικονομικής συνεργασίας να κυριαρχούν στη ατζέντα.

«Οι δύο πλευρές εξέφρασαν ικανοποίηση για την πρόοδο που έχει σημειωθεί και ειδικότερα στην έναρξη διαπραγματεύσεων για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Enterprise Greece και του αντίστοιχου φορέα της Τουρκίας Invest in Turkey», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top