Nίκος Δένδιας: Εξοπλιζόμαστε γιατί απειλούμαστε

Μεγάλος εκνευρισμός στην Τουρκία λόγω RAFALE

Μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στους Έλληνες πρέσβεις που υπηρετούν στο εξωτερικό, ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά προς την Άγκυρα. 

Στην Αθήνα ο ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας για συνάντηση με τον Δένδια    


«Είμαστε έτοιμοι για διάλογο με την Τουρκία, με βάση τη διεθνή νομιμότητα. Όμως η χώρα μας είναι εξίσου έτοιμη να προασπίσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματά της, στόχο τον οποίο υπηρετούν οι συμφωνίες της Ελλάδας με χώρες της περιοχής» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Μεγάλος εκνευρισμός στην Τουρκία λόγω RAFALE

Οι Τούρκοι ενοχλήθηκαν σφόδρα από την άφιξη των πρώτων έξι  Rafale στην Τανάγρα και συνεχίζουν να το δείχνουν σε όλους τους τόνους. 


Η τελετή παράδοσης μετατράπηκε σε μια μεγάλη επίδειξη δύναμης. Παρέστη και ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης, ο οποίος στοχοποίησε την Τουρκία» ανέφερε το CNN Turk. 

Στην Ελλάδα ο Γάλλος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ 


Στον απόηχο της άφιξης των Ραφάλ, έφτασε το πρωί στο Πεντάγωνο ο Γάλλος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Μπιρκάρντ, όπου είχε συνάντηση με τον Στρατηγό Φλώρο. 


Από την Κροατία, ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι η Ελλάδα εξοπλίζεται γιατί αντιμετωπίζει ορατή απειλή. 

«Είμαστε η μόνη χώρα στην Ε.Ε, στο ΝΑΤΟ  που αντιμετωπίζει απειλή πολέμου, Casus Βelli  από τη γειτονική μας Τουρκία» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας.

Νέες απειλές Τσαβούσογλου σε Ελλάδα και Κύπρο

Την ίδια στιγμή, νέα επίθεση κατά της Ελλάδας και της Κύπρου εξαπέλυσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατηγορώντας τους ότι συνεργάζονται με το PKK.  

«Αν υπάρξει μια επίθεση κατά της Τουρκίας ή της ΤΔΒΚ,  θα τους επιβάλλουμε το τίμημα και θα είναι βαρύ. Για αυτό να μην παίζουν με τη φωτιά και να μην συνεργάζονται με τρομοκρατικές οργανώσεις» δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

 

 

 
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top