Τσιάρας για γυναικοκτονίες: Αδιανόητο αυτό που συμβαίνει τελευταία

Τι θα προβλέπουν οι αλλαγές στον νέο Ποινικό Κώδικα

Στην ανάγκη «να εμπνεύσουμε το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες» στάθηκε ο Κώστας Τσιάρας, ο οποίος τόνισε πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ψηφιστούν οι αλλαγές στον νέο Ποινικό Κώδικα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επεσήμανε πως η αυστηροποίηση των ποινών είναι «μία πολύ δύσκολη άσκηση ισορροπίας», η οποία ακροβατεί ανάμεσα στην ανάγκη του Έλληνα πολίτη να αισθανθεί ασφαλής και στην ευρωπαϊκή φιλοσοφία για χαμηλές ποινές και δεύτερη ευκαιρία στους ανθρώπους με παραβατική συμπεριφορά.

Τσιάρας: Αυστηρές ποινές για εγκληματικότητα-βιασμούς στον Ποινικό Κώδικα

Ο υπουργός είπε στο τραπέζι είναι η συζήτηση για μετατροπή αξιόποινων πράξεων, που μέχρι τώρα θεωρούνταν πλημμέλημα, σε κακούργημα.

Στον νέο Ποινικό Κώδικα θα προβλέπεται να μην χορηγείται ανασταλτικό αποτέλεσμα σε ποινές φυλάκισης μέχρι 3 έτη, εφόσον ο δικαστής το κρίνει απαραίτητο. «Θα είναι στην κρίση του δικαστή», υπογράμμισε.

Κληθείς να σχολιάσει τις γυναικτονίες, που έχουν φτάσει τις 13 στην Ελλάδα από την αρχή του 2021, ο κ. Τσιάρας είπε: «Αδιανόητο αυτό που έχει συμβεί το τελευταίο διάστημα. Το νομοθετικό πλαίσιο είναι αυστηρό και αυστηροποιείται ακόμη περισσότερο». Όπως τόνισε, «για την ανθρωποκτονία υπάρχει μόνο μια ποινή, τα ισόβια».

Νέος Ποινικός Κώδικας: Μόνο ισόβια για βιασμό ανηλίκων και φόνο

Σύμφωνα με τον ίδιο με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, τα ισόβια θα τιμωρούνται με πολύ μεγαλύτερο χρόνο έκτισης ποινής, τουλάχιστον 19 χρόνια κάθειρξης, για να μπορούν να καταθέσουν αίτημα αποφυλάκιση.

Τέλος, ο κ. Τσιάρας σημείωσε πως στον νέο Ποινικό Κώδικα  θα προβλέπεται ότι η επικίνδυνη οδήγηση που δυνητικά μπορεί να προκαλέσει ατύχημα, θα τιμωρείται πολύ αυστηρά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top