Μητσοτάκης σε Σχοινά: Να αγοράσουμε φυσικό αέριο ως ΕΕ, όπως με τα εμβόλια

Ευρωπαϊκή λύση και για τις αυξήσεις στην ενέργεια ζητά ο πρωθυπουργός

Μητσοτάκης - Σχοινάς

Το ζήτημα της αύξησης των τιμών της ενέργειας και ο συντονισμός των δράσεων εντός ΕΕ για τη στήριξη των νοικοκυριών συζητήθηκαν, παράλληλα με τα θέματα που αφορούν στο χαρτοφυλάκιό του, στη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «τα μέτρα τα οποία προτείνει η Επιτροπή κινούνται ακριβώς στην κατεύθυνση των ήδη νομοθετημένων πρωτοβουλιών της ελληνικής κυβέρνησης» και τόνισε την έμφαση που δίνει η κυβέρνηση στη στήριξη των νοικοκυριών και ιδιαίτερα των ευάλωτων όσον αφορά τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και το κόστος της θέρμανσης τον χειμώνα που έρχεται.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Κρατώ από τις παρατηρήσεις της Επιτροπής κάτι το οποίο το θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό και θα το υιοθετήσουμε και εμείς: Τη δυνατότητα να μπορέσουν οι συμπολίτες μας, οι οποίοι θα δουν ενδεχομένως μία απότομη αύξηση στο κόστος θέρμανσης, να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, μέσω ενός συστήματος ρυθμίσεων, έτσι ώστε να μην είναι πολύ μεγάλη η οικονομική επιβάρυνση κατά τη διάρκεια του χειμώνα».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι θα πρέπει να εξεταστούν προτάσεις «όπως η δυνατότητα αγοράς φυσικού αερίου, ως Ευρωπαϊκή Ένωση. Να ξανακάνουμε δηλαδή στο φυσικό αέριο αυτό το οποίο κάναμε εξαιρετικά επιτυχημένα στα εμβόλια».

Από την πλευρά του, ο κ. Σχοινάς ανέφερε ότι «είναι ένα πρόβλημα πλανητικό, δεν είναι μόνο πρόβλημα ευρωπαϊκό, αλλά φυσικά η Ευρώπη καλείται να το αντιμετωπίσει συνολικά».

Πρόσθεσε ότι «είναι ευτυχής η συγκυρία αφενός ότι το περιεχόμενο των προτάσεών μας συνδέεται άμεσα και με τις πρωτοβουλίες τις ελληνικές, τις γαλλικές και τις ισπανικές, αλλά και με το γεγονός ότι την επόμενη εβδομάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής ακόμα μία φορά η ευρωπαϊκή ηγεσία είμαι σίγουρος ότι θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μόνο η κοινή ευρωπαϊκή δράση βοηθάει να βγούμε συνολικά από το πρόβλημα».

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για την πρώτη αποτίμηση όσων επιτεύχθηκαν στα δύο χρόνια από τότε που ανέλαβε την ευθύνη της Αντιπροεδρίας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σημειώνει ότι «έχει γίνει μία πολύ σπουδαία δουλειά» και να κλείνει με μια αναφορά στη χθεσινή εκδήλωση του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής»:

«Μιας και χθες είχαμε μία πάρα πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, η οποία τίμησε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και αναγνώρισε την τεράστια συμβολή του στην είσοδο της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, είναι πάντα μία ευκαιρία να θυμόμαστε πόσα πολλά προσφέρει η Ευρώπη και πόσα ακόμη περισσότερα μπορεί να προσφέρει σε μία χώρα σαν την Ελλάδα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top