Θάνατος Μάριου από σφαίρα: Παρέμβαση Σταϊκούρα για την αποζημίωση  

Παραπέμπει στην ολομέλεια του ΝΣΚ την υπόθεση ο ΥΠΟΙΚ μετά την έφεση 

Το video του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star (29/9/2021) 

Εξελίξεις υπήρξαν στην υπόθεση της αποζημίωσης για τον θάνατο του μικρού Μάριου από αδέσποτη σφαίρα στο προαύλιο του σχολείου του, στο Μενίδι, κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής, καθώς υπήρξε παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.  

Στο Εφετείο οι γονείς του μικρού Μάριου που χάθηκε από αδέσποτη σφαίρα

Ο κ. Σταϊκούρας σε μια προσπάθεια να παραμερισθούν οι γραφειοκρατικές εμμονές του Δημοσίου, ώστε να μπορέσει να αποζημιωθεί τελικά η οικογένεια του άτυχου  Μάριου - ο δολοφόνος του οποίου δεν έχει ακόμα συλληφθεί -  παραπέμπει για επανεξέταση την υπόθεση στην ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. 

Μενίδι: Ξεχείλισε η οργή στην πορεία για τον Μάριο – Το ξέσπασμα του πατέρα του

Πρωτόδικα επιδικάστηκε ως αποζημίωση στην οικογένεια το ποσό των 490.000 ευρώ. Το Δημόσιο όμως άσκησε έφεση κατά της απόφασης, η οποία συζητήθηκε χθες. 

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ για την υπόθεση της αποζημίωσης της οικογένειας του μικρού Μάριου   

Το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει  στη σχετική ανακοίνωση:  

Μενίδι: Κατέθεσε ύποπτος για τη δολοφονία του 11χρονου Μάριου
 

«Το ενδιαφέρον του Υπουργού Οικονομικών να περαιωθεί η υπόθεση, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα και την κοινωνική της διάσταση, εκδηλώθηκε από τη στιγμή που ενημερώθηκε για την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης, η οποία επιδίκασε στους οικείους του άτυχου μαθητή συγκεκριμένα χρηματικά ποσά ως χρηματική ικανοποίηση, λόγω ψυχικής οδύνης.

Το αρμόδιο Τμήμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, επιληφθέν, κατά τις σχετικές διατάξεις, του ζητήματος της αίτησης εξώδικης συμβιβαστικής επίλυσης της εκκρεμούς δικαστικής διαφοράς και παραίτησης ή μη από την ασκηθείσα στις 22-06-2020 έφεση του Ελληνικού Δημοσίου κατά της πρωτόδικης απόφασης γνωμοδότησε, κατά πλειοψηφία, ότι δεν συντρέχει λόγος παραίτησης από αυτή, για λόγους που αφορούν στην ερμηνεία και εφαρμογή των διατάξεων νόμου που διέπουν την υπόθεση. Η γνώμη αυτή του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους δεσμεύει τον Υπουργό κατά τρόπο που δεν καταλείπει σε αυτόν την δυνατότητα να αποφασίσει διαφορετικά.

Σε μια ύστατη προσπάθεια οριστικής περαίωσης της υπόθεσης και αποφυγής περαιτέρω δικαστικών διενέξεων με την οικογένεια, ο Υπουργός Οικονομικών παραπέμπει την υπόθεση στην Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, προκειμένου αυτή να επανεξετασθεί.   

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών επιδεικνύει τη μέγιστη δυνατή κοινωνική ευαισθησία, σεβόμενη το κράτος δικαίου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top