Στο Εφετείο οι γονείς του μικρού Μάριου που χάθηκε από αδέσποτη σφαίρα

Το ελληνικό Δημόσιο έχει κάνει έφεση για την αποζημίωση στην οικογένεια

Μνήμες από την τραγική απώλεια του μικρού Μάριου, που το καλοκαίρι του 2017 χάθηκε από αδέσποτη σφαίρα σε προαύλιο σχολείου στις Αχαρνές, ξύπνησαν το πρωί της Τρίτης 28/9, στο Διοικητικό Εφετείο. Το ελληνικό Δημόσιο έχει κάνει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης για την αποζημίωση της οικογένειας.  

Μενίδι: Κατέθεσε ύποπτος για τη δολοφονία του 11χρονου Μάριου

Ο πατέρας και η μητέρα του μικρού Μάριου παλεύουν τέσσερα χρόνια για να δικαιωθούν. Σήμερα βρέθηκαν στο Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας για τη συζήτηση της έφεσης του Ελληνικού Δημοσίου για την καταβολή αποζημίωσης 490.000 ευρώ, που επιδικάστηκε πρωτόδικα στην οικογένεια.

Πατέρας Μάριου: «Όσο κυκλοφορεί ελεύθερος ο φονιάς, εκτίθενται» 

«Αυτή τη στιγμή έχουμε στα χέρια μας μια δυνατή πρωτόδικη ομόφωνη δικαστική απόφαση. Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους την πάει στο Εφετείο με σκοπό να πέσει. Βλέπεις ποιος είναι αυτός ο ένοχος, που θα παραδεχτεί την ενοχή του; Κανένας. Όσο κυκλοφορεί ελεύθερος ο φονιάς εκτίθενται. Το γνωρίζουν πολύ καλά, απλώς εμείς τους το υπενθυμίζουμε» είπε ο πατέρας του Μάριου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Αποζημίωση - μαμούθ για τον θάνατο του 11χρονου Μάριου

Στο δικαστήριο δεν παρέστησαν, ως φυσική παρουσία, οι εκπρόσωποι του ελληνικού δημοσίου, κατέθεσαν όμως υπόμνημα με το οποίο ζητούσαν ν΄ απορριφθεί στο σύνολό της η προσφυγή της οικογένειας του άτυχου μαθητή.

Την ίδια στιγμή, ο φάκελος της υπόθεσης παραμένει ανοιχτός. Οι αρχές δεν έχουν σταματήσει να αναζητούν τον δολοφόνο του Μάριου. Ο 11χρονος το 2017 έχασε τη ζωή του από μια αδέσποτη σφαίρα στο πραύλιο σχολείου κατά τη διάρκεια γιορτής.  

«Έχουμε πεποίθηση ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει αυτό που παρέλειψε να κάνει το Ελληνικό Δημόσιο» είπε ο δικηγόρος της οικογένειας του Μάριου, Θεόδωρος Μαντάς.