Μενέντεζ: Πιο ασφαλής η Ελλάδα με πρόεδρο τον Μπάιντεν

Το επόμενο δίμηνο θα υπογραφεί η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας

«Ζήτω η Ελλάς» αναφώνησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων των ΗΠΑ Ρόμπερτ Μενέντεζ, στην ομιλία του το βράδυ της Πέμπτης, 26 Αυγούστου 2021, με αφορμή την Ελληνική Επανάσταση

Την εκτίμηση ότι εντός του επόμενου διμήνουν θα θα υπογραφεί η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, εκφράζει ο Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Όπως τονίζει ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας, μιλώντας στην Καθημερινή, η χώρα μας πιθανόν να λάβει η χώρα μας μεταχειρισμένο αλλά προηγμένο πολεμικό υλικό.

Η συγκίνηση Μενέντεζ: Είμαι γιος μεταναστών – Τι είπε για Αντετοκούνμπο

«Είμαστε πολύ ευγνώμονες που η Ελλάδα μάς φιλοξενεί στον κόλπο της Σούδας, αλλά χτίζουμε πάνω σε αυτό. Η Αλεξανδρούπολη είναι μια νέα διάσταση αυτής της συνεργασίας», τονίζει.

Ο Μενέντεζ θεωρεί ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν είναι διατεθειμένη να μπει σε μια «συναλλαγή» με την Τουρκία και χρησιμοποιεί σκληρές εκφράσεις εναντίον του προέδρου Ερντογάν. 

Μενέντεζ: Ηγετικός ο ρόλος της Ελλάδας στην περιοχή

Παράλληλα, χαρακτηρίζει την αγορά των S-400 το «κρίσιμο λάθος» του Τούρκου ηγέτη γιατί νόμιζε ότι μπορούσε να αποφύγει τις συνέπειες.

Ο Μενέντεζ σχολιάζει τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, τονίζοντας ότι κανείς δεν περίμενε πως ο αφγανικός στρατός θα κατέρρεε τόσο γρήγορα παρά τις τεράστιες επενδύσεις που είχαν κάνει στον εκσυγχρονισμό του οι ΗΠΑ.

Τέλος, κάνει λόγο για έναν «απίστευτο ανταγωνισμό» των ΗΠΑ με την Κίνα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top