Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Σύγχυση και σενάρια απολύσεων λόγω... Υπουργών

Παίρνει μέτρα και η Βουλή για τους 10 ανεμβολίαστους βουλευτές  

Νέο μπλέξιμο και σενάρια για απολύσεις έχουν τροφοδοτήσει οι αντικρουόμενες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. O Πέτρος Μποτσαράκος αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση.

Μιχαηλίδου: Λάθος η διατύπωση μου για απολύσεις των ανεμβολίαστων

Όπως ανέφερε, τη Δευτέρα θα κατατεθούν στην Βουλή οι διατάξεις για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς . Η κυβέρνηση δια της εκπροσώπου της Αριστοτελίας Πελώνη ξεκαθάρισε ότι δε θα υπάρχει πρόβλεψη για απολύσεις.

 

Θα προβλέπεται όμως ότι όποιος δεν έχει εμβολιαστεί στις δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων, δε θα μπορεί να δουλεψει και δε θα πληρώνεται. Δηλαδή, αναγκαστική άδεια χωρίς αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα και τουλάχιστον υποχρεωτική μετακίνηση στο δημόσιο.

Σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης είπε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν εφαρμόζουν αποφάσεις για εμβολιασμό με το ισχύον καθεστώς θα παραπέμπονται σε πειθαρχικό συμβούλιο.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Στο πειθαρχικό οι αρνητές δημόσιοι υπάλληλοι

Ωστόσο, με τις διατάξεις που θα κατατεθούν στην Βουλή θα υπάρξει ειδικό καθεστώς που θα ρυθμίζει τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και όχι ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας άρα δεν τίθεται θέμα πειθαρχικών συμβουλίων.

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόσχημα ο κορωνοϊός για απολύσεις στο Δημόσιο από την κυβέρνηση 
 

Όσον αφορά την εστίαση και τη διασκέδαση για την οποία  υπουργός ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης είπε ότι μπορεί να γίνουν απολύσεις, με επίκληση από τους εργοδότες του άρθρου του εργατικού δίκαιου για σπουδαίο λόγο απόλυσης, αυτό δεν έχει σχέση με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.

Γεωργιάδης: Αναστολή εργασίας για όσο κρατάει η πανδημία

Είναι κάτι που θα το ρυθμίσει η αγορά, αλλά η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δε θα αλλάξει ο νόμος για τις απολύσεις.

Μέτρα και στη Βουλή για τους 10 ανεμβολίαστους   

Μέτρα παίρνουν και στη Βουλή  για τους  10 περίπου ανεμβολίαστους βουλευτές.  Από τον Σεπτέμβριο θα εξεταστεί να μιλούν μέσω τηλεδιάσκεψης και να μην πηγαίνουν στην Βουλή. Το πρότεινε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μπούγας, ενώ το είχαν ζητήσει επίσης ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Ανδρέας Λοβέρδος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top