Το νέο κρούσμα «μισογυνισμού» του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος άφησε… όρθια την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν στη χθεσινή συνάντηση μαζί της, έναντι του καθήμενου Σαρλ Μισέλ, σχολίασε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, με ανάρτησή της στο twitter.
Ο σουλτάνος Ερντογάν στρογγυλοκάθισε και άφησε όρθια τη Φον Ντερ Λάιεν
Η κυρία Γεννηματά σχολίασε επίσης ότι η Τουρκία πρόσφατα, με απόφαση Ερντογάν, αποχώρησε από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για τα δικαιώματα των γυναικών.
Aλλεπάλληλα «χτυπήματα» στον Ερντογάν, από ΕΕ και Ελλάδα - Λιβύη
«Η απαράδεκτη στάση απέναντι στη Φον Ντερ Λάιεν επιβεβαίωσε αυτό που είχαμε καταλάβει όλοι μετά την αποχώρηση της Τουρκίας από την Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης. Θα συνεχίσει η ΕΕ να μην αντιδρά;» έγραψε στην ανάρτησή της η κυρία Γεννηματά μαζί με το σχετικό video.
Η απαράδεκτη στάση του @RTErdogan απέναντι στην @vonderleyen επιβεβαίωσε αυτό που είχαμε καταλάβει όλοι μετά την αποχώρηση της Τουρκίας από την Σύμβαση της Κων/πολης. Θα συνεχίσει η ΕΕ να μην αντιδρά;
— Fofi Gennimata (@FofiGennimata) April 7, 2021
#GiveHerASeat #EU #Turkey #womenrights pic.twitter.com/MsUtjgS7iC
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.