Πέτσας: Έρχεται ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων και υπογειοποίηση γραμμών ρεύματος

«Σε κάποιες περιοχές ο ΔΕΔΔΗΕ δεν μπορούσε να ανταποκριθεί»

Τι είπε χθες ο Στέλιος Πέτσας στο ΟΡΕΝ για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην ηλεκτροδότηση από την κακοκαιρία Μήδεια

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία Μήδεια και εξήγγειλε υπογειοποίηση των γραμμών ρεύματος. Πρόσθεσε ότι θα δοθούν λύσεις στην αντιμετώπιση της αλληλεπικάλυψης αρμοδιοτήτων μεταξύ των συναρμόδιων φορέων.

Ο Μητσοτάκης ζήτησε μείωση στους λογαριασμούς για όσους έμειναν χωρίς ρεύμα

Ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι ένα ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων μεταξύ κράτους, περιφερειών, αποκεντρωμένης διοίκησης και δήμων «κάτι που έχουμε πει ότι θα το ξεκαθαρίσουμε μέσα στο εξάμηνο του 2021».

Διακοπή ρεύματος: Ποιοι έχουν τελικά αρμοδιότητα για την κοπή των δέντρων;

Διευκρίνισε ότι δε θα κοπούν όλα τα δέντρα για να έχουμε εναέριες γραμμές ρεύματος, αλλά σκοπός είναι να γίνει υπογειοποίηση γραμμών ρεύματος. 

Πέτσας: Γιατί έκλεισε η εθνική Αθηνών-Λαμίας

«Υπάρχουν ευθύνες για τα σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης, αλλά ήταν τόσο έντονο το καιρικό φαινόμενο σε κάποιες περιοχές και ο ΔΕΔΔΗΕ δεν μπορούσε να ανταποκριθεί» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Ο ίδιος εξήγησε πως γι' αυτόν τον λόγο αποφασίστηκε την Τρίτη, να συνδράμουν κινητές ομάδες της ΕΜΑΚ, του στρατού και των δήμων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Πέτσας, αν δεν γίνονταν αυτες οι ενέργειες, δε θα ερχόταν το ρεύμα «ούτε σε μια εβδομάδα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top