Έβρος: Πάνω από 4.000 πήγαν να περάσουν τα σύνορα – Ενισχύονται οι δυνάμεις

«Δεχθήκαμε οργανωμένη, μαζική, παράνομη απόπειρα παραβίασης»

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να φυλάξουμε τα σύνορά μας», τόνισε σε έντονο ύφος ο Στέλιος Πέτσας, μετά το τέλος της έκτακτης σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίιμου για την κρίση στο μεταναστευτικό-προσφυγικό.

Σύσκεψη στο Μαξίμου για το προσφυγικό – Συναγερμός στην κυβέρνηση

Την ώρα που η «μάχη» στον Έβρο καλά κρατεί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι οι ελληνικές αρχές απέτρεψαν την παράνομη είσοδο σε πάνω από 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

«Οι 66 που πέρασαν, κρατούνται και δεν έχουν καμία σχέση με το Ιντλίμπ» τόνισε, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση ενισχύει κι άλλο τις δυνάμεις σε ξηρά και θάλασσα.

«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ευχαριστούν και συγχαίρουν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή, δίνοντας πραγματική μάχη. Ενισχύουμε τις δυνάμεις μας στην ξηρά και στη θάλασσα. Στον Έβρο μεταφέρονται επιπλέον δυνάμεις της Αστυνομίας και του Στρατού. Στα νησιά ενισχύονται οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος και από σήμερα επιχειρούν συνολικά 52 σκάφη του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού».

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η χώρα μας δέχτηκε χθες «μία οργανωμένη, μαζική, παράνομη απόπειρα παραβίασης των συνόρων της και άντεξε, προστατεύοντας τα σύνορά μας και της Ευρώπης».

Έβρος: Ολονύχτια «μάχη» για να μην περάσουν τα σύνορα μετανάστες-πρόσφυγες

Γιατί συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη ο Πρωθυπουργός

Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στις 09:00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, λόγω της συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού μεταναστών και προσφύγων στα ελληνοτουρκικά σύνορα που.

Οι μεταναστευτικές ροές προωθούνται -όπως όλα δείχνουν- από το καθεστώς Ερντογάν ως αντίδραση στην απομόνωση στην οποία οδηγήθηκε η Άγκυρα μετά την ήττα των τουρκικών δυνάμεων που είχαν εισβάλει στη Συρία.

Στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος.

Μητσοτάκης: Πλήρης αποτροπή σε Έβρο - νησιά και σφράγισμα συνόρων

Με δέσμη τριών αξόνων απαντά η κυβέρνηση

  • Πρώτον, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην Άγκυρα με την αυστηροποίηση της φύλαξης των συνόρων σε ξηρά και θάλασσα - χθες μάλιστα διεκόπη η λειτουργία του τελωνείου στις Καστανιές Έβρου.
  • Δεύτερον με την επιχείρηση διεθνοποίησης του προβλήματος, που εξελίχθηκε μέσα από τον μαραθώνιο τηλεφωνικών επαφών του πρωθυπουργού με ηγέτες της περιοχής, αλλά και Ευρωπαίους ηγέτες, στους οποίους εξήγησε τα δεδομένα των τελευταίων ωρών και με τους οποίους συμφώνησε στο τι μέλλει γενέσθαι.
  • Τρίτον με τη σύγκληση της έκτακτης σύσκεψης που συγκαλεί για σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να αποτιμηθεί στο σύνολό της η κατάσταση και να χαραχθούν τα επόμενα βήματα της Αθήνας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη διατυπώσει  αυστηρή προειδοποίηση, ενημερώνοντας ευρωπαίους ηγέτες και το ΝΑΤΟ για την έκκρυθμη κατάσταση. 

«Η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη για τα τραγικά γεγονότα στη Συρία και δεν θα υποστεί τις συνέπειες των αποφάσεων άλλων» καθώς και ότι «έχει ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάσταση», τόνισε, διαμηνύοντας πως δε θα ανεχθούμε παράνομες εισόδους στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top