Κορωνοϊός: Κλείνουν σχολεία, σινεμά, γήπεδα, μέσα μεταφοράς - Όλο το σχέδιο

Τι προβλέπουν τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης εάν αυξηθούν τα κρούσματα

Κορωνοϊός μέτρα προστασίας

Έτοιμα τα «κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνoϊού» έχει η κυβέρνηση, τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή εάν αυξηθούν τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία ανακοινώθηκε χθες από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και προβλέπει – μεταξύ άλλων – το κλείσιμο σχολείων, κινηματογράφων, θεάτρων, γηπέδων και εκκλησιών.

Κορωνοϊός: Και τέταρτο κρούσμα – Το δεύτερο στην Αθήνα

Κορωνοϊός: Τα σενάρια εκτάκτου ανάγκης της κυβέρνησης – Το πιο εφιαλτικό

Κορωνοϊός - Ευρώπη: Τα πρώτα κρούσματα σε δύο κρατίδια της Γερμανίας

Παράλληλα, προβλέπει περιορισμό κατ΄οίκον σε ομάδες προσώπων, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τη διάδοση της νόσου, αλλά και τον περιορισμό της κυκλοφορίας στα μέσα μεταφοράς.

Τα πέντε μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα

1. Tο πρώτο άρθρο αφορά στα μέτρα πρόληψης, υγειονομικής παρακολούθησης και περιορισμού της διάδοσης της νόσου.

Μεταξύ άλλων στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται:

– Η επιβολή προληπτικών ελέγχων σε σημεία εισόδου και εξόδου από τη χώρα μέσω αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών, ή και οδικών συνδέσεων με χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου.

– Ο προσωρινός περιορισμός, εν όλω ή εν μέρει, των αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών, ή και οδικών συνδέσεων με χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου.

– Η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, χώρων θρησκευτικής λατρείας, θεάτρων, κινηματογράφων, χώρων αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επιχειρήσεων, δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών, καθώς και γενικά περίκλειστων χώρων συνάθροισης κοινού.

– Ο περιορισμός της κυκλοφορίας μέσων μεταφοράς.   

2. Το δεύτερο άρθρο αφορά ζητήματα προσωπικού για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορονοϊού.

Μεταξύ άλλων στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται:

Η δυνατότητα μετακίνησης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και προσωπικού του ΕΚΑΒ.

Η δυνατότητα πρόσληψης, κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων, υγειονομικού, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. 

3. Το τρίτο άρθρο αφορά σε ζητήματα δημοσίων συμβάσεων και ειδικότερα στην απευθείας αγορά, κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων, υγειονομικού υλικού, ατομικών μέτρων προστασίας και φαρμάκων.

4. Το τέταρτο άρθρο αφορά σε ζητήματα αναγκαστικής διάθεσης στο Δημόσιο, κλινών ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κλινικών, κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ξενοδοχείων, ιδιωτικών χώρων παροχής υπηρεσιών στέγασης, άλλων δημόσιων ιδιοκτησιών ή ιδιοκτησιών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

5. Το πέμπτο άρθρο αφορά στην έκτακτη οικονομική επιχορήγηση του Υπουργείου Υγείας για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών πρόσληψης ιατρικού, νοσηλευτικού και υγειονομικού προσωπικού, για την αγορά υλικών και τη λήψη μέτρων προστασίας. 

Δείτε ολόκληρο το σχέδιο της κυβέρνησης με τα έκτακτα μέτρα, σε περίπτωση που υπάρξουν κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top