Novartis: Ο Άρειος Πάγος θα αποφασίσει για τους «εξαφανισμένους» μάρτυρες

Nόμιμο το ένταλμα αλλά δεν επιφέρει ποινές η άρνηση κατάθεσης

Ταινία κατασκοπείας θυμίζει το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και την βίαιη προσαγωγή των προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης της Novartis, Μάξιμου Σαράφη και Αικατερίνης Κελέση. Μετά την έκδοση ενταλμάτων βίαιης προσαγωγής, ο Άρειος Πάγος  θα συσκεφθεί εκτάκτως για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

H άρνηση τους να εμφανιστούν και να καταθέσουν ενεργοποίησε  εντάλματα βίαιης προσαγωγής.

Άφαντη και η προστατευόμενη μάρτυρας για τη Novartis «Κελέση»!

Το ένταλμα βίαιης προσαγωγής θεωρείται νομιμο από εισαγγελικές πηγές του Αρείου Πάγου. Από την άλλη όμως η άρνηση τους να προσέλθουν για κατάθεση θεωρείται ότι δεν επιφέρει ποινικές  ευθύνες ή λόγο για να πάψουν να προστατεύονται.

ΣΑΡΑΦΗΣ - ΚΕΛΕΣΗ: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΑΦΑΝΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ

Η κυβέρνηση  μιλά για απόδειξη πολιτικής σκευωρίας και  βάζει στον κάδρο των ευθυνών τον Αλέξη Τσίπρα .«Του εύχομαι να μην είναι μπλεγμένος, γιατί ούτε παραγραφή υπάρχει ούτε τίποτα. Το αδίκημα αυτό έχει ποινή ισόβιας κάθειρξης» δήλωσε στο Mega για τον μάρτυρα Σαράφη ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης. Η δήλωση προκάλεσε την  αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση να δηλώνει για  τον κ. Γεωργιάδη ότι «δε δίστασε να απειλήσει ότι θα μας καταδικάσει όλους σε ισόβια. Με λίγα λόγια, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να είναι όχι μόνο δολοπλόκος αλλά και διπλά δειλός». 

Λάππας (ΣΥΡΙΖΑ): Δύο θάνατοι και μία απόπειρα αυτοκτονίας για τη Novartis!

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ: Η ΕΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΦΡΟΥΡΗΣΗ Ή ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

Οι αρχές δεν βρήκαν πάντως τους προστατευόμενους μάρτυρες στους τόπους διαμονής τους,  οι οποίοι δεν απαντούν στα τηλέφωνα και δεν έχουν φρουρά.

«Στα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται από την Αστυνομία δεν περιλαμβάνονται ούτε η φύλαξη, ούτε κάθε άλλου είδους παρακολούθηση των μαρτύρων» ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. 

ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ

Ποιοι είναι οι μάρτυρες γνωρίζουν: Ο εισαγγελέας, ο χειριστής της υπηρεσίας προστασίας μαρτύρων και ο τμηματάρχης του. Ο ΣΥΡΙΖΑ  καταγγέλλει την προσπάθεια να βγουν οι κουκούλες και  υπέβαλε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για να μπλοκαριστούν τα εντάλματα βίαιης προσαγωγής. Στην ιδια γραμμή και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Δείτε στο βίντεο το ρεπορτάζ του Πέτρου Μποτσαράκου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top