Τσίπρας σε επενδυτές: Μπορείτε να δημιουργήσετε εταιρεία μέσα σε μία ώρα

Το μήνυμά του στο 20ό επενδυτικό φόρουμ για την Ελλάδα της Capital Link

Ο Αλέξης Τσίπρας σε διεθνές φόρουμ

Πρόσκληση στους ξένους επενδυτές απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας στο γραπτό του μήνυμα, που αναγνώστηκε στο 20ό επενδυτικό φόρουμ για την Ελλάδα της Capital Link.

«Μπορείτε τώρα να δημιουργήσετε μία νέα εταιρεία σε λιγότερο από μία ώρα και ο νέος νόμος πλαίσιο διευκολύνει στρατηγικές επενδύσεις με ταχείς διαδικασίες (fast track)» είπε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως η Ελλάδα άφησε πίσω της τα μνημόνια και μαζί με αυτά μία παρατεταμένη περίοδο κρίσης, αβεβαιότητας και χαμηλών προσδοκιών.

«Η Ελλάδα μετατρέπεται σε μία εξαγωγική και ελκυστική για επενδύσεις χώρα, η οποία εστιάζεται στην καινοτομία και στην υψηλής προστιθέμενης αξίας παραγωγή» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας ειδική μνεία:

-    στην αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας,
-    στην πρόοδο στα δημοσιονομικά και τα πρωτογενή πλεονάσματα,
-    στις μεταρρυθμίσεις που προχωρούν.

Τσίπρας: "Ο ελληνικός λαός έδειξε την αλληλεγγύη του στους μετανάστες"

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στη Συμφωνία με τα Σκόπια, σημειώνοντας πως «έδειξε στον κόσμο ότι η Ελλάδα είναι μια δύναμη που προωθεί τη συναίνεση και τη σταθερότητα, και που πάντα αναζητά νέους τρόπους συνεργασίας και αμοιβαίας ανάπτυξης».

Τέλος, ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα αποτελεί εκ νέου έναν υποσχόμενο και -πάνω απ' όλα- ασφαλή επενδυτικό προορισμό, και παρότρυνε τους συνέδρους να εμπιστευθούν τις δυνατότητές της.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top