Τσίπρας: "Ο ελληνικός λαός έδειξε την αλληλεγγύη του στους μετανάστες"

Ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού από το Μαρακές

H στιγμή της άφιξης Τσίπρα- Μέρκελ στο Μαρακές για το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση.

«Ο ελληνικός λαός, παρά τις δυσκολίες και τις σκληρές συνθήκες τις οποίες βίωσε, έδειξε στον κόσμο πώς να φερόμαστε στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, βασιζόμενοι στην αλληλεγγύη», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της γενικής συνέλευσης της Διακυβερνητικής Διάσκεψης για την υιοθέτηση του Παγκόσμιου Συμφώνου για την Ασφαλή, Ομαλή και Τακτική Μετανάστευση, που διεξάγεται στο Μαρακές. Στον πυρήνα συμμαχίας μιας πιο ανθρώπινης προσέγγισης του μεταναστευτικού η Ελλάδα.

Υπογράμμισε, παράλληλα, τη δέσμευση της Ελλάδας «να συμβάλει ώστε να λειτουργήσει το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση ως ένα αποτελεσματικό πολιτικό πλαίσιο συνεργασίας που δεν εμποδίζει, αλλά, αντίθετα, υπάρχει για να στηρίξει τις προσπάθειές μας σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο προς μια ασφαλή και καλά διαχειριζόμενη μετανάστευση».

«Οι παγκόσμιες προκλήσεις απαιτούν παγκόσμιες απαντήσεις», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στην ελληνική εμπειρία από τη μεταναστευτική κρίση. «Η χώρα μου βίωσε τη μετανάστευση των δικών της πολιτών και είναι και χώρα διέλευσης για μετανάστες, που επιθυμούν να φτάσουν σε άλλα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημείωσε, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τεράστιες ροές προσφύγων και μεταναστών ροές από το 2015.

Ο κ. Τσίπρας επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Ελλάδας να συμβάλλει τα μέγιστα στο Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση ως ένα αποτελεσματικό πολιτικό πλαίσιο συνεργασίας το οποίο είναι εκεί για να διευρύνει, να υποστηρίξει τις προσπάθειες σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top