"Ράλι" των τραπεζών στο Χρηματιστήριο μετά τη "μαύρη Τετάρτη"

Σύρραξη μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ για την οικονομία

Ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου έκανε σήμερα το rebound και έκλεισε με άνοδο, ενώ οι τράπεζες σημείωσαν κέρδη 8,31%, καλύπτοντας τις απώλειες του μίνι κραχ της Τετάρτης. 

Η κυβέρνηση με αλλεπάλληλες συσκέψεις προσπαθεί να ηρεμήσει το κλίμα, με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να υποστηρίζει στη Βουλή:  

"Η πρόκληση των κόκκινων δανείων είναι απολύτως αντιμετωπίσιμη ...Και θα σας παρακαλούσα να μη λέτε ότι οι τράπεζες καταρρεουν  δεν είναι σωστό" . 

Μάχη Τσακαλώτου - Δένδια στη Βουλή για τράπεζες και οικονομία

ΜΕ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ BAD BANK ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΑΠΟ "ΚΟΚΚΙΝΑ" ΔΑΝΕΙΑ

Προκειμένου να διευκολύνει τις τράπεζες να ελαφρύνουν από τα 88 δισ των "κόκκινων" δανείων, η κυβέρνηση εξετάζει τη χρήση ενός "εργαλείου", που μοιάζει με bad bank. Ειδικές εταιρίες θα πάρουν προβληματικά δάνεια ως 20 δισ. ευρώ και θα εκδώσουν ομόλογα, για τα οποία θα εγγυάται το Ελληνικό Δημόσιο. 

Σε ερώτηση του ανταποκριτή του Star, Θάνου Αθανασίου, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν κράτησε κλειστά τα χαρτιά του. 
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι ελληνικές τράπεζες παίρνουν τα αναγκαία μέτρα για να αντιμετωπίσουν τα κόκκινα δάνεια» δήλωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.   

ΣΕΒ: STOP ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΟΛΟΓΙΑ- ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 

Τα ελληνικά ομόλογα εκτοξεύτηκαν στο 4,5%, Ο ΣΕΒ χτύπησε καμπανάκι σε όλους. «Δυστυχώς η οικονομία είναι καθηλωμένη σε «χαμηλή πτήση» και οι βάσεις για την ανάπτυξη δεν είναι ακόμη στέρεες» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας. 

 ΑΥΓΗ: "ΓΑΛΑΖΙΑ" ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ

 Η αναστάτωση στην οικονομία προκάλεσε και πολιτική θύελλα. Η κυβέρνηση κατηγορεί τη ΝΔ ενώ είναι ενδεικτικό  το πρωτοσέλιδο της ΑΥΓΗΣ. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλευρά του επέκρινε την κυβέρνηση κατά την ομιλία του για τα 44 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ και για το συγκεκριμένο ζήτημα.  «Η πατρίδα μας  βρίσκεται εκτός αγορών και οι κίνδυνοι για την οικονομία, από το τραπεζικό σύστημα μέχρι τη Δ.Ε.Η., πολλαπλασιάζονται. Και κάθε μέρα που περνά η αναπτυξιακή προοπτική της χώρας υπονομεύεται» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.      

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΩΝ ΕΠΟΠΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ Η ΧΘΕΣΙΝΗ "ΒΟΥΤΙΑ" ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Λίγο νωρίτερα έγινε στο Υπουργείο Οικονομικών σύσκεψη υπό τον Ε. Τσακαλώτο, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου και ο επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ερευνάται το αν η χθεσινή "βουτιά" των τραπεζών, οφείλεται σε χειραγώγηση μετοχών, δηλαδή σε παράνομες ενέργειες. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top