Μάχη Τσακαλώτου - Δένδια στη Βουλή για τράπεζες και οικονομία

Και «μπηχτή» του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ σε ΧΑ για τη Μακεδονία

Ευκλείδης Τσακαλώτος Νίκος Δένδιας

Σε «μάχη» για τις τράπεζες και την οικονομία εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την κύρωση ευρωπαϊκών οδηγιών.   

 «Όλες οι τράπεζες πέρασαν τα stress test, όλες οι τράπεζες έχουν επιστροφή καταθέσεων , αυτά  είναι τα θεμελιώδη δεδομένα,  όχι αυτοί που σορτάρουν. Οι  τράπεζες οι ελληνικές είναι σε πολυ καλή θέση» υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.    
Ο κ. Τσακαλώτος πρόσθεσε ότι «η πρόκληση των κόκκινων δανείων είναι απολύτως αντιμετωπίσιμη» και παρακάλεσε  «να μην λέτε ότι οι τράπεζες καταρρέουν, δεν είναι σωστό». Όπως ανέφερε πιστεύει  ότι «το 2019 θα έχουμε μεγαλύτερη ανάπτυξη και και αν δεν το πίστευα εγώ θα  ζήταγα εκλογές».

 Για το διπλό προσχέδιο του προϋπολογισμού και την κριτική που δέχθηκε από την αντιπολίτευση τόνισε ότι  «μου κάνει εντύπωση που όλοι αυτοί απο το κίνημα “Μένουμε Ευρώπη, το πόσο λίγο ξέρουν την Ευρώπη. Κάθε χώρα κάθε χρόνο καταθέτει ένα σενάριο βάσης».  Ο υπουργός Οικονομικών επέκρινε επίσης την αντιπολίτευση ότι  «στηρίξατε όλο το αφήγημα σας ότι θα κοπούν οι συντάξεις. Σας έλεγα μη βάζετε όλα τα αυγά σας σε αυτό το μοναδικό καλάθι.Το καινούργιο καλάθι τώρα είναι ότι δεν βγαίνουμε στις αγορές, τώρα  που γίνεται ο χαμός με την Ιταλία. Και άμα βγούμε τι θα πείτε;  Ποιος κοροϊδευει ποιον;».  

Στο ίδιο πνεύμα πρόσθεσε:  "Δεν κοροϊδέψαμε κανέναν γιατι έχουμε μεγάλη ανησυχία για τον ελληνικό λαό. Εσείς παίζετε με τον πόνο του για κερδίσετε έναν πόντο στη πολιτική σκακιέρα". .

Στον υπουργό Οικονομικών απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, ο οποίος ανέφερε για το ζήτημα των τραπεζών: «Πίσω από τη χθεσινή πτώση των τραπεζικών μετοχών υπάρχει - όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις - η αστοχία της Κυβέρνησης στο χειρισμό των κόκκινων δανείων. Ακυρώσατε στην πράξη το δικό μας νόμο 4307/14 για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, υποσχόμενοι "σεισάχθεια", αδρανήσατε επί δύο χρόνια και τελικά φέρατε ένα εξωδικαστικό συμβιβασμό (ν.4469/17)  χωρίς να πετύχετε τίποτε αξιόλογο». 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ επέκρινε τον υπουργό Οικονομικών  και στη δευτερολογία του διερωτώμενος:  «Αν η Κυβέρνηση ήξερε την Ευρώπη και τους συσχετισμούς της, πώς πήγαμε στην πανωλεθρία του 2015 που πληρώνουμε μέχρι σήμερα πανάκριβα;» 

Ο κ. Δένδιας  πρόσθεσε ότι  "όπως προκύπτει και από το βιβλίο του κ. Βαρουφάκη, ο κ. Τσακαλώτος, επίσης Υπουργός στην Κυβέρνηση του 2015, συμφωνούσε στην ολομέτωπη επίθεση εναντίον της Ευρώπης, που τάχα ήξεραν τόσο καλά, με τα γνωστά αποτελέσματα"  ενώ  επέκρινε τον κ. Τσακαλώτο για το γεγονός ότι δεν ευχήθηκε στη ΝΔ για τη σημερινή συμπλήρωση των 44 ετών από την ίδρυσή της. 

«Μας επέκρινε επίσης ο Υπουργός ότι δεν έχουμε στέρεο σενάριο. Παλαιότερα μας έλεγε ότι θα αποφύγει τη μείωση του αφορολογήτου, διαφορετικά θα παραιτείτο. Αυτό ήταν το δικό του βασικό σενάριο και βέβαια κατέληξε σε μια κολοσσιαία αποτυχία του δικού του σεναρίου» τόνισε ακόμη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.  

Πάντως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος . Χουλιαράκης δεν παρέλειψε να ευχηθεί «χρόνια πολλά στη Νέα Δημοκρατία για τα 44 χρόνια της», αλλά πρόσθεσε:  «Οι επέτειοι είναι πάντα μία καλή αφορμή για αναστοχασμό. Νομίζω ότι η Ν.Δ. θα ήταν καλό να αναστοχαστεί για ποιο λόγο η σημερινή της μορφή διαφέρει τόσο από τη Νέα Δημοκρατία του Παναγιώτη Κανελλόπουλου, του Παναγή Παπαληγούρα, του Κωνσταντίνου Τσάτσου» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Απάντηση Δένδια και στον Παναγιώταρο της Χρυσής Αυγής  

Στη Βουλή σημειώθηκε παρεμπιπτόντως και μια δεύτερη «μάχη», για το Σκοπιανό,  με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρο να επιτίθεται όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά και στη ΝΔ, για τη συνάντηση Σπυράκη - Ζάεφ:   «Είδαμε την ξεφτίλα της διπλωματικής πολιτικής  με τις πρόσφατες διαρροές. Είδαμε τη Σπυράκη με τη γίδα στην  πλάτη».

Στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής απάντησε ο κ. Δένδιας:  «Σπανίως ασχολούμαι με τη Χρυσή Αυγή, αλλά δεν μπορώ παρά να παρατηρήσω τους “Φιλιππικούς” περί προστασίας της Μακεδονίας από έναν πολιτικό χώρο, η ιστορική έκφραση του οποίου, υπό τον ναζισμό και την κατοχή, παρέδωσε την Μακεδονία στους Βούλγαρους. Τη μεγαλύτερη εθνική απειλή που έζησε η Μακεδονία, ήταν η βουλγαρική κατοχή και ο ναζισμός έδωσε την Μακεδονία στους Βούλγαρους. Έρχονται λοιπόν οι εκπρόσωποι του ναζισμού στην Ελλάδα τώρα  να ζητάνε και τα ρέστα!».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top