Δυναμιτίζει το πολιτικό σκηνικό η αποφυλάκιση του Φλώρου

Εντολή Αχτσιόγλου σε ΕΦΚΑ να ελεγχθεί η απόφαση του Κέντρου Αναπηρίας

Αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου

Εντολή στη διοίκηση του ΕΦΚΑ να ελεγχθεί εξονυχιστικά η απόφαση του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) για τον Αριστείδη Φλώρο, έδωσε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας τονίζεται ότι αυτό θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του και όλα τα μέσα για την αναθεώρηση της απόφασης, αν δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις νομιμότητας και επιστημονικής τεκμηρίωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο καταδικασθείς σε ποινή κάθειρξης 21 ετών και χρηματική ποινή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για την υπόθεση Energa, αποφυλακίστηκε λόγω προβλημάτων ψυχικής φύσεως και κρίσεων επιληψίας, που συγκροτούν αναπηρία άνω του 67%.

Ο Κοντονής ζητά το βούλευμα για την αποφυλάκιση 

Το βούλευμα του  Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, δια του οποίου αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του κ. Φλώρου, ζήτησε ο Σταύρος Κοντονής.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης κάνει λόγο για διατακτικό βουλεύματος που δημιουργεί πολλά ερωτήματα και επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως «τα βουλεύματα που εκδίδονται από τα αρμόδια δικαστικά συμβούλια δεν είναι κυβερνητικές αποφάσεις και καλόν θα είναι η ΝΔ να δηλώσει χωρίς περιστροφές αν συμφωνεί ή όχι με την προαναφερόμενη απόφαση».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε νωρίτερα εκδώσει ανακοίνωση με την οποία μιλούσε για «πρωτοφανή πρόκληση» και υπογράμμιζε πως ο κ. Φλώρος αποφυλακίστηκε «με τις κατάπτυστες νομοθετικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top