Σκοπιανό: Σενάρια για πρόταση μομφής - Στον Παυλόπουλο ο Μητσοτάκης

Για «μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση» έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ

Σκοπιανό: Στον Παυλόπουλο ο Μητσοτάκης

Για «μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση» κάνει λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με τη συμφωνία της κυβέρνησης με τα Σκόπια.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου στις 9.30, την ώρα που στους διαδρόμους της Βουλής τα σενάρια για πρόταση μομφής να έχουν φουντώσει.

Ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας χθες από το βήμα της Βουλής, άσκησε πίεση στον Πάνο Καμμένο να αποχωρήσει από την κυβέρνηση λόγω της διαφωνίας του για τη συμφωνία με το Σκοπιανό.

Διαβάστε ακόμη: Έντονες αντιδράσεις από τη συμφωνία για το Σκοπιανό – Ετοιμάζονται συλλαλητήρια

«Όποιος διαφωνεί δεν δίνει εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση να υπογράφει συμφωνίες που παράγουν έννομες συνέπειες» είπε ο βουλευτής της ΝΔ.\

Εξάλλου, η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, μιλώντας την Τετάρτη στον Σκάι, απαντώντας στον αν η ΝΔ θα καταθέσει πρόταση μομφής, είπε με νόημα «κάθε πράγμα στον καιρό του».

«Δε θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς»

«Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα υπογράφοντάς μια συμφωνία η οποία δεν έχει την στήριξη της ίδιας της κυβέρνησής του. Αυτό δεν έχει προηγούμενο στην ελληνική πολιτική και συνταγματική ιστορία και συνιστά προσβολή του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος. Θα ενημερώσω άμεσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θεσμικό εγγυητή του πολιτεύματος, για αυτή την πρωτοφανή εξέλιξη» δήλωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε είπε πως η αποδοχή της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής εθνότητας συνιστούν «μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση».

«Δε θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα στη χθεσινή τους επικοινωνία να του στείλει το κείμενο της συμφωνίας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top