Διχάζει κυβέρνηση και Εκκλησία το μάθημα των θρησκευτικών

Οι ματιές σε άλλες θρησκείες που ρίχνουν τα βιβλία

«Δεν ξέρω τι ήθελε να κάνει ο κ. Φίλης,   αφού η Εκκλησία σε εκείνο τον πόλεμο επικράτησε και δεν γραφτήκαν τα βιβλία ποτέ.  Ξέρω πώς ειναι το βιβλίο που διδάσκονται σήμερα τα παιδία με τις μικρές αλλαγες που έκανε ο υπουργός Παιδείας ο κ. Γαβρόγλου. Ειναι ένα ολόκληρο κεφάλαιο για τον χριστιανισμό, μια παράγραφος για το Ισλάμ,  άλλη μια για την εβραϊκή θρησκεία. Μικρές ματιές στον κόσμο ρίχνει, δεν κάνει κάτι περισσότερο»  τόνισε η Κάτια Μακρή στο σημερινό της σχόλιο σχετικά με τη διαμάχη για το μάθημα των Θρησκευτικών, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.   

Πρόσθεσε η σχολιάστρια του Star για το συγκεκριμένο ζήτημα:

«Πού ειναι το κακό λοιπόν και εχει ξεσπάσει τέτοια θύελλα, ότι κλονίζεται η θρησκευτική πιστή; Το αντίθετο,  σε έναν ανοικτό κόσμο, βοηθού τα παιδία  να συγκρίνουν τις θρησκείες και να καταλάβουν την υπεράξια και τα νοήματα του χριστιανισμού, αλλά και]  να κατανοήσουν τους άλλους λαούς και  τις ιδιαιτερότητες τους. Το ζητούμενο  λοιπόν ειναι να πάμε μπροστά και ένα βαρετό μάθημα να το κάνουμε σύγχρονο και ενδιαφέρον. Όχι να γυρίζουμε διαρκώς πίσω».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top