Τσακαλώτος για υπερφορολόγηση: Κρύψαμε ότι είμαστε σε μνημόνιο;

Μίλησε για νομοτεχνικές βελτιώσεις στο κοινωνικό μέρισμα χωρίς να δώσει διευκρινίσεις

«Κρύψαμε εμείς ότι είμαστε σε μνημόνιο και προσπαθούμε να βρούμε στρατηγική εξόδου;» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή, απαντώντας στις κατηγορίες για υπερφορολόγηση.

Ο υπουργός Οικονομικών, κατά τη συζήτηση για το μέρισμα, είπε πως η κυβέρνηση ασκεί ταξική πολιτική, προσθέτοντας: «Να μην αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση; Τι μας λέτε; Πείτε μας εσείς τι θα κάνατε;».

Συνεχίζοντας, επιτέθηκε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λέγοντας «εσείς που ρίξατε το εισόδημα της χώρας κατά 25% ήταν προς όφελος των μεσαίων τάξεων» και πρόσθεσε: «Έχετε εξηγήσει στις μεσαίες τάξεις, που τόσο σας καίνε, για να μειώσετε τους φόρους τι θα κάνετε; Από πού θα κόψετε δαπάνες; Από την Υγεία, από την Παιδεία; Προφανώς όχι από την ασφάλεια, γιατί δεν είναι αυτή η αντίληψή σας, Ούτε από τον στρατό. Αλλά από κάπου θα κόψετε. Να κάνουμε μια τέτοια συζήτηση;».

Συνεχίζοντας, ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε νομοτεχνικές βελτιώσεις για την απόδοση του κοινωνικού μερίσματος, χωρίς να δώσει διευκρινήσεις περί του τι θα αφορούν. «Δεν είναι ελεημοσύνη, δεν είναι ευεργέτημα» είπε ο κ. Τσακαλώτος και επικαλέστηκε φράση του Βολταίρου, λέγοντας «δεν ζούμε και στον καλύτερο κόσμο». Παράλληλα, άσκησε κριτική στην ΝΔ λέγοντας ότι η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά «έφερε μέρισμα χωρίς να έχει υπεραπόδοση. Το αντίθετο, είχε υστερήσει και στον στόχο της».

Ο κ. Τσακαλώτος, τέλος, αναφέρθηκε στην τροπολογία για τις έκτακτες ενισχύσεις στους πλημμυροπαθείς, λέγοντας πως «δεν θα είναι από το κοινωνικό μέρισμα αλλά από τον προϋπολογισμό του 2018».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top