Κόντρα Παπαγγελόπουλου – Αθανασίου για την απονομή χάριτος και τον Παπούλια

Τι υποστηρίζουν ο νυν αναπληρωτής υπουργός και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης

Σφοδρή σύγκρουση Παπαγγελόπουλου- Αθανασίου

Σφοδρή αντιπαράθεση σημειώθηκε ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου ύστερα από δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, το οποίο επέκρινε τον κ. Αθανασίου για την απονομή χάριτος, το διάστημα που ήταν υπουργός, σε κατάδικο  για υπόθεση ναρκωτικών.     

Τον πρώην υπουργό επέκρινε και ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του στην οποία ανέφερε ότι «η Ν.Δ. και ο κ. Αθανασίου προσωπικά, που αυτοπροβάλλονται ως προστάτες της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, και ομνύουν στη νομιμότητα, οφείλουν να δώσουν, αυτή τη φορά, συγκεκριμένες απαντήσεις στους πολίτες».

Σε οργισμένη απάντησή του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης  κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «υποκρισία, συνειδητό ψεύδος και αλητεία», ενώ  κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους κ. Παρασκευόπουλο και Κοντονή, να διερωτηθούν α) ποιος είναι αποκλειστικά αρμόδιος να απονέμει χάρη σε κατάδικους και β) πόσες τέτοιες χάρες έχουν υπογράψει οι ίδιοι.  

Την σκυτάλη της αντιπαράθεσης  παρέλαβε ο κ. Παπαγγελόπουλος ο οποίος σε δήλωσή του ανέφερε:  «Εκτός από μεγάλη απρέπεια, είναι πράξη αισχίστης δειλίας και απόδειξη μέγιστου πανικού η προσπάθεια του κ. Αθανασίου να εμπλέξει τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια σε απονομές χάριτος σε εμπόρους ναρκωτικών που του εισηγήθηκε ο ίδιος».  

Υποστήριξε επίσης ότι «ο κ. Αθανασίου ως πρώην υπουργός, πρώην ανώτατος δικαστής και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων οφείλει και πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικός με τον ύπατο πολιτειακό θεσμό».

«Ομολογώ ότι δεν εξεπλάγην από τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Και αυτό διότι στοιχήθηκε με την προσπάθεια της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη», ανταπάντησε ο κ. Αθανασίου.  Στην σχετική δήλωσή του υποστήριξε επίσης ότι «στην πραγματικότητα ο κ. Παπαγγελόπουλος κάνει αυτό που κατηγορεί εμένα ότι έπραξα: Εμπλέκει, δηλαδή, τον ανώτατο πολιτειακό θεσμό προκειμένου η κυβέρνηση, στην οποία ανήκει, να εισπράξει μικροκομματικά οφέλη».

Ο κ. Αθανασίου προσθέτει  ότι δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να εξηγήσει στην κοινή γνώμη τη διαδικασία απονομής χάρης και αναφέρθηκε στη διάταξη του άρθρου 47 του Συντάγματος που ρητά ορίζει: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει το δικαίωμα, ύστερα από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης και γνώμη του Συμβουλίου που συγκροτείται κατά πλειοψηφία από δικαστές, να χαρίζει, μετατρέπει ή μετριάζει τις ποινές που επιβάλλουν τα δικαστήρια, καθώς και να αίρει τις κάθε είδους νόμιμες συνέπειες ποινών που έχουν επιβληθεί και εκτιθεί».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top