Στη Βουλή η σύγκρουση για τη συμφωνία στο Eurogroup-Διαψεύδει σενάρια ανασχηματισμού η κυβέρνηση

«Λεφτά από το ΔΝΤ όταν καθαρίσει η ρύθμιση του χρέους» δηλώνει η Λαγκάρντ

Στη Βουλή  θα μεταφερθεί πλέον η δεύτερη πράξη της σύγκρουσης  κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με φόντο το περιεχόμενο της  συμφωνίας μετά τη θετική ανταπόκριση που είχε το αίτημα της ΝΔ για προ ημερησίας συζήτηση. Στην κυβέρνηση πάντως κάνουν λόγο για ένα θετικό αποτέλεσμα  που ανοίγει το δρόμο για ανάπτυξη και έξοδο από τα μνημόνια.

«Δεν είναι βέβαια τώρα η ώρα του εφησυχασμού αλλά της αποφασιστικότητας. Τώρα είναι η ώρα για να προωθήσουμε τις μεγάλες τομές που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία και κοινωνία.Να χτίσουμε πάνω σε ισχυρά θεμέλια ένα μοντέλο παραγωγής και διανομής. Το μοντέλο της Δίκαιης ανάπτυξης. Ένα μοντέλο όχι για τους λίγους αλλά για τους πολλούς» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στο διάγγελμα του.

Με  εντελώς διαφορετική οπτική αντιμετωπίζει η αντιπολίτευση την απόφαση του Eurogroup:

«Ο Τσίπρας δεν κέρδισε τίποτα για την χώρα και εξακολουθεί να κάνει πολύ κακό στην πατρίδα» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την  ίδια ώρα όμως η Κριστιν Λαγκαρντ κάνει λόγο για θετική συμφωνία, προσθέτοντας όμως με νόημα πως  το ΔΝΤ θα εκταμιεύσει χρήματα όταν υπάρξει σαφήνεια για το χρέος:

«Το ΔΝΤ θα συμφωνήσει με το πρόγραμμα και θα εκταμιεύσει χρήματα όταν υπάρξει σαφήνεια, ταυτοποίηση και οριστικοποίηση των παραμέτρων για αναδιάρθρωση του χρέους από τους πιστωτές».

Στο εσωτερικό πάντως έχουν αρχίσει να βγαίνουν από το συρτάρι σενάρια ανασχηματισμού κάτι που επισήμως η κυβέρνηση διαψεύδει, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα για επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και στροφή στη καθημερινότητα των πολιτών.

«Ο στόχος είναι τον Αύγουστο του 2018, η χώρα αυτοδύναμα να μπορέσει να αναχρηματοδοτεί το χρέος της, έτσι ώστε να ανακτήσουμε την οικονομική μας κυριαρχία, αλλά και βαθμούς ελευθερίας στην αύξηση της οικονομικής πολιτικής» δήλωσε στο Star ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top