Αγωνία για τις επιπτώσεις του χάους στην Τουρκία στις σχέσεις της με την Ελλάδα

Σαν «σουλτάνος» συμπεριφέρεται ο Ερντογάν – Η «καυτή πατάτα» του Κυπριακού

«Η  Τουρκία βυθίζεται στην αστάθεια και  ο “σουλτάνος” έχει χάσει κάθε έλεγχο» τόνισε η Κάτια Μακρή στο σχόλιό της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star  με την Μάρα Ζαχαρέα, για τις επιπτώσεις των συνεχιζόμενων τρομοκρατικών επιθέσεων στην πολιτική της Τουρκίας     

Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος, ο Ερντογάν προσπάθησε να ηγηθεί του Ισλάμ και αυτό γύρισε πλέον εναντίον του: Έχει 9 πολύνεκρες επιθέσεις του Isis μέσα σε μια χρονιά και μια χώρα σε χάος.

«Η  ανησυχία  βεβαίως για εμάς είναι ότι πάντα εξωτερικεύει την όποια κρίση του. Κι αν μέχρι τώρα είχαμε τα ελληνοτουρκικά και το προσφυγικό, πλέον έχουμε μπροστά μας κι ένα άλλο μεγάλο εθνικό θέμα,  το Κυπριακό, που είναι στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι. Στις 12 Ιανουαρίου στη Γενεύη έχουμε την πολυμερή διάσκεψη Αναστασιάδη, Ακιντζί , Τσίπρα, Ερντογάν, Μέι, δηλαδή με τις εγγυήτριες δυνάμεις» υπογράμμισε σε σχέση με τις εξελίξεις για την επίλυση του Κυπριακού.     

Όπως υπενθύμισε, ο  πρωθυπουργός επικοινώνησε σήμερα με την βρετανίδα πρωθυπουργό, θα μιλήσει με Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνγκερ, ενώ δεν έχει κλειστεί συνάντηση με Ερντογάν,  την οποία ήθελε η Aθήνα.

«Εδώ τώρα υπάρχει ένα μυστικό: Ο Νίκος Αναστασιάδης ξεκίνησε τουλάχιστον πιο θετικά για να βρεθεί λύση, ο Αλέξης Τσίπρας είναι πιο διστακτικός φοβούμενος το πολιτικό κόστος. Θα δούμε τι θα γίνει στη Γενεύη και πως θα πάνε όλες οι πλευρές» πρόσθεσε η Κάτια Μακρή.   

Επισήμανε όμως ότι στην Αθήνα υπάρχει μια μεγάλη αγωνία:

«Αν δεν υπάρξει λύση ποιος θα επωμιστεί προς τα έξω την ευθύνη της  αποτυχίας; Ο Ερντογάν ή εμείς;  Και κυρίως,  πώς θα αντιδράσει ο Ερντογάν, ο οποίος έχει απειλήσει με προσάρτηση των κατεχόμενων;».

Η Κάτια Μακρή κατέληξε στο σχόλιό της:

«Η Ελλάδα ποντάρει στο ότι έχει πολλά μεγάλα προβλήματα για να το κάνει. Αλλά με τον Ερντογάν  σε αυτό το χάος, δεν είναι κανείς σίγουρος ότι τελικά θα σκεφτεί λογικά».  

«Αν κάνει την προσάρτηση του ψευδοκράτους να δούμε τις θα κάνουμε εμείς» σχολίασε από την πλευρά της η Μάρα Ζαχαρέα.     

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top