ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ πάλι η αξιολόγηση – Φόβοι ότι πηγαίνει για τον… Απρίλιο!

Τεντώνουν το σχοινί Σόιμπλε και Τσίπρας

Την ένταση που επικρατεί πάλι στις σχέσεις μεταξύ του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και του Έλληνα πρωθυπουργού  Αλέξη Τσίπρα και θέτει σε κίνδυνο την διαπραγμάτευση, σχολίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα η Κάτια Μακρή.      

Όπως ανάφερε,  οι δανειστές ζητούν ισοδύναμα για το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους  από τις συντάξεις, ίσα με 300 εκ. ευρώ, όπως λέει ο Σόιμπλε, δηλαδή να πάρουν ουσιαστικά το επίδομα πίσω!   Ένα αίτημα που κανείς δεν ξέρει αν και πώς θα απαντηθεί.  

«Έχουμε διάψευση των κυβερνητικών προσδοκιών.  Χθες έλεγαν στους δημοσιογράφους  ότι έχει τελειώσει το ζήτημα, χωρίς να  χρειαστούν άλλες συνεδριάσεις Euro Working Group και Eurogroup αλλά  όπως αποδεικνύεται τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως έλεγαν» τόνισε η σχολιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star.     

Πλέον, θα απαντήσει στον ESM η κυβέρνηση, θα εξετάσουν τα τεχνικά κλιμάκια την απάντηση και την  επόμενη εβδομάδα ή μετά  τις γιορτές θα συνεδριάσει το Εuro Working Group (ή το Eurogroup).   

«Τι επίπτωση έχει όλο αυτό; Καθυστερεί  πολύ η αξιολόγηση και  έχουμε ξεχάσει τα σημαντικά, όπως τα εργασιακά, το  αν θα μπει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, τι θα γίνει με τα μέτρα, τα οποία  δεν τα συζητάμε καθόλου.   Υπάρχουν φόβοι μάλιστα ότι πάμε για τον Απρίλιο και  ότι θα καθυστερήσει έως τότε! Την ίδια ώρα υπάρχει αγωνία για την καθυστέρηση στην ποσοτική χαλάρωση» τόνισε η Κάτια  Μακρή.

Η δημοσιογράφος του Star κατέληξε στο σχόλιό της με την Μάρα Ζαχαρέα:     

«Για πολιτική λύση κάνει λόγο ξανά η κυβέρνηση. Τραβάνε το σχοινί, μπορεί να χαλαρώσει, αλλά μπορεί αυτό το σχοινί και να σπάσει».   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top