«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για «Κήρυκα» και «Αυγή»

Ανακοινώσεις με εκατέρωθεν κατηγορίες για δάνεια και βοσκοτόπια

Αλληλοκατηγοριες ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ

«Πόλεμος» ξέσπασε σήμερα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, με εκατέρωθεν κατηγορίες για τις εφημερίδες «Κήρυκας Χανίων» και «Αυγή».      

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει μεταξύ άλλων, με αφορμή δημοσίευμα της  «Αυγής της Κυριακής» σχετικά με την δανειοδότηση του «Κήρυκα Χανίων»:

«Το δημοσίευμα της «Αυγής της Κυριακής» σχετικά με τη δανειοδότηση του «Κήρυκα Χανίων» αποτελεί άλλο ένα τεκμήριο της συμφωνίας διαπλοκής του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη με το τραπεζικό σύστημα της χώρας. Όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ, η εφημερίδα «Κήρυκας Χανίων» στην οποία είναι μέτοχος κατά το 60% ο νυν πρόεδρος της ΝΔ, έλαβε δάνειο ύψους 2.150.000 ευρώ από την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, με όρους που παραβιάζουν τους πολλαπλούς κανόνες που ισχύουν για τις δανειοδοτήσεις».

Υποστηρίζει ακόμη ότι «την περίοδο που συνήφθη το δάνειο, διευθύνων σύμβουλος του «Κήρυκα» ήταν ο Ευάγγελος Σπανουδάκης ο οποίος, την ίδια περίοδο, ήταν και διευθύνων σύμβουλος της «Αναπτυξιακής Α.Ε.» στην οποία συμμετέχει και η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα! Επιπλέον, ένα μεγάλο πόσο από το δάνειο, ύψους 554.000 ευρώ, που δόθηκε για την κατασκευή κτηρίου, δεν κατευθύνθηκε προς τον σκοπό για τον οποίο δόθηκε το δάνειο, αλλά για σκοπούς που παραμένουν αδιευκρίνιστοι. Σημειώνεται ότι η εταιρεία του κ. Μητσοτάκη δεν είχε καμία εκδοτική δραστηριότητα και είχε αρνητική καθαρή θέση, σύμφωνα με όσα αναφέρει η έκθεση ειδικής έρευνας της ΤτΕ που συντάχθηκε κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας».

Καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Απαιτούμε από τον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, να δώσει εξηγήσεις. Το οφείλει σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό, που έχει πληρώσει αδρά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με τις οποίες, όπως φαίνεται, διατηρεί προνομιακή σχέση».

ΝΔ: Επιχειρούν να κρύψουν το σκάνδαλο της «Αυγής»  

Απαντώντας η ΝΔ  κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να αποκρύψει το «σκάνδαλο» της δανειοδότησης της «Αυγής» από offshore εταιρία, επαναφέροντας στην επικαιρότητα το θέμα των δανείων της εταιρίας «ΚΗΡΥΞ ΑΕ».

Αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η ΝΔ:  

«Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ταυτισμένη με τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα και τα ταξίδια στη Βενεζουέλα με τον Αρτεμίου και η κομματική “ΑΥΓΗ” με μέτοχο offshore εταιρία, ξαναχτύπησαν.

Επανήλθαν στο θέμα των δανείων της εταιρίας “ΚΗΡΥΞ Α.Ε.” για να αποκρύψουν το “σκάνδαλο” της δανειοδότησης της “ΑΥΓΗΣ” με την εγγύηση της μελλοντικής χρηματοδότησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζουν να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα αγνοώντας ότι η εταιρία “ΚΗΡΥΞ Α.Ε.” είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερη και τα τραπεζικά της δάνεια είναι πλήρως ενήμερα, ρυθμισμένα και εξασφαλισμένα, καθώς υπάρχουν σοβαρές εμπράγματες και προσωπικές εγγυήσεις.

Καλά θα κάνει ο κ. Τσίπρας να αφήσει τα κηρύγματα και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των Ελλήνων, που ο ίδιος και η πολιτική του δημιούργησαν».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top