Politico: Επιδέξια αλλά και πονηρή η κίνηση Τσίπρα για τους χαμηλοσυνταξιούχους

«Αναγκάζει τους δανειστές να παίξουν τον ρόλο του… τσιγγούνη»

Politico: Επιδέξια αλλά και πονηρή η κίνηση Τσίπρα

Επιδέξια αλλά και πονηρή πολιτική κίνηση  χαρακτηρίζει η ιστοσελίδα πολιτικής ανάλυσης Politico τις εξαγγελίες του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα για το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που εμπλέκονται στο προσφυγικό.  

Όπως υποστηρίζει η ιστοσελίδα,  με τις μονομερείς εξαγγελίες  ο Έλληνας πρωθυπουργός – για τον οποίο επισημαίνει ότι  βλέπει  να πέφτουν τα ποσοστά δημοφιλίας του εξαιτίας της εφαρμογής σκληρών μέτρων λιτότητας -  αναγκάζει τους  δανειστές «να παίξουν τον ρόλο του τσιγγούνη»!

Για τις εξελίξεις,  το Politico αναφέρει  ότι στην φάση αυτή δεν μπορούν να κάνουν τίποτα οι αξιωματούχοι της ΕΕ για να εμποδίσουν τη χορήγηση των επιδομάτων, τα οποία θα συμπεριληφθούν στις πληρωμές των συντάξεων του Ιανουαρίου.  Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, το να μπουν χρήματα στις τσέπες του κόσμου σε μία περίοδο που τα έχουν ανάγκη, είναι ένας πολύ καλός τρόπος τόνωσης της οικονομίας.

Προειδοποιεί πάντως ότι οι Έλληνες κυβερνώντες  πρέπει να αναμένουν  κι άλλες επιπλήξεις στο Eurogroup του Ιανουαρίου. Προσθέτει μάλιστα ότι η συγκεκριμένη κίνηση ενδέχεται να περιορίσει κι άλλο  τις πιθανότητες συμμετοχής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης, με συνέπεια ενδεχομένως την ακόμη πιο βαριά  οικονομική πίεση για την Αθήνα μακροπρόθεσμα,  αντί για την χαλάρωση της πολιτικής πίεσης βραχυπρόθεσμα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top