Λαγκάρντ για Ελλάδα: Υποτιμήσαμε την υφεσιακή επίδραση κάποιων μέτρων

«Υπερεκτιμήσαμε τη δυνατότητα της Ελλάδας να αναλάβει την ιδιοκτησία των μέτρων που χρειάζονταν»

Λαγκάρντ για Ελλάδα: Υποτιμήσαμε την υφεσιακή επίδραση κάποιων μέτρων

Για δύο λάθη που έγιναν κατά τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης έκανε λόγο η Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg.

«Έχουμε αναγνωρίσει ένα λάθος, το οποίο είχε να κάνει με τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές, που όλοι μας (το ΔΝΤ, οι Ευρωπαίοι και η ΕΚΤ) υποτιμήσαμε την υφεσιακή επίπτωση ορισμένων μέτρων που προτείναμε» τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με την ίδια, το δεύτερο λάθος ήταν το ότι «υπερεκτιμήσαμε τη δυνατότητα της Ελλάδας να αποδεχτεί και να αναλάβει την ιδιοκτησία των μέτρων που χρειάζονταν».

«Κινηθήκαμε από τη μια κυβέρνηση στην άλλη και στην άλλη και πάντα λεγόταν "δεν είναι πραγματικά το πρόγραμμά μας, δεν ήταν πραγματικά οι μεταρρυθμίσεις μας, δεν είναι στην πραγματικότητα τα μέτρα μας, επιβλήθηκαν από την τρόικα", βάζοντας όλα τα μέλη στο ίδιο τσουβάλι. Έτσι, πιστεύω ότι αυτό υπερεκτιμήθηκε» πρόσθεσε η Λαγκάρντ.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ σημείωσε ότι το ΔΝΤ δανείζει χρήματα τα οποία προέρχονται (και) από φτωχές χώρες της ευρωζώνης «σε μια χώρα που πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις και η οποία είχε αλλοιώσει τα οικονομικά της στοιχεία» και υπογράμμισε στη συνέχεια όποιος αντιπροσωπεύει τη διεθνή κοινότητα πρέπει να πει «αυτό είναι λάθος, αυτό πρέπει να γίνει, αυτό πρέπει να αλλάξει».

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να σέρνεται και να περιμένει ότι τα πράγματα θα λυθούν από μόνα τους. Οι Έλληνες ηγέτες πρέπει να αποκτήσουν περισσότερη "ιδιοκτησία" στην επανίδρυση της χώρας τους» ξεκαθάρισε η Λαγκάρντ.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για κυβέρνηση και ΔΝΤ στο ΒΙΝΤΕΟ του

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top