Κομισιόν: «Το κουαρτέτο έφυγε λόγω EuroWorking Group»

«Ήταν προγραμματισ��ένο εδώ και καιρό»

Κομισιόν: «Το κουαρτέτο έφυγε λόγω EuroWorking Group»

​Τα όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του Star, στις Βρυξέλλες, Θ. Αθανασίου, σχετικά με το λόγο που έφυγε από την Αθήνα το κουαρτέτο, επιβεβαίωσε και από το βήμα της τακτικής ενημέρωσης των συντακτών η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Κομισιόν Μ. Αντρέεβα.

Όπως είπε η Μ. Αντρέεβα, οι επικεφαλής των θεσμών, επέστρεψαν στις Βρυξέλλες, ώστε να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση του EuroWorking Group, όπως ήταν προγραμματισμένο εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής έχουν παραμείνει στην Αθήνα και συνεχίζουν τις συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές, ενώ οι επικεφαλής αναμένεται να επιστρέψουν μέσα στη μέρα.

Σε ερώτηση, για το κατά πόσο σχετίζεται η αποχώρηση του κουαρτέτου με την ασφάλεια των επικοινωνιών στην Ελλάδα, η κυρία Αντρέεβα απάντησε:

«Προτιμάμε τις συναντήσεις με φυσική παρουσία κάθε φορά που τεχνικά είναι εφικτό, και αυτή τη φορά ήταν».

«Εποικοδομητικές συζητήσεις συνεχίζονται με στόχο να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό. Οι συζητήσεις προχωράνε καλά και σημειώνεται πρόοδος», είπε.

Τέλος, σχετικά με τη συνάντηση του Ζ. Κ. Γιούνκερ με την Α. Μέρκελ σχετικά με την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ, είπε πως συζητήθηκαν θέματα της ευρύτερης προετοιμασία της Συνόδου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top