ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ οι Θεσμοί στην Αθήνα την Τρίτη

Τον Απρίλιο ξεκινά η συζήτηση για το ελληνικό χρέος

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ οι Θεσμοί στην Αθήνα την Τρίτη

​Το απόγευμα της Δευτέρας και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το Eurogroup, γνωστοποιήθηκε ότι αύριο Τρίτη επιστρέφουν οι Θεσμοί στην Αθήνα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος τον Απρίλιο θα ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει την συμφωνία του καλοκαιριού, ενώ ο επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί εξέφρασε την ανάγκη οι επικεφαλής των Θεσμών να επιστρέψουν άμεσα στην Αθήνα .

Μοσκοβισί: Θα δούμε αν το ελληνικό πρόγραμμα ήταν επιτυχές

«Υπάρχει ακόμα δουλειά που πρέπει να γίνει για το κλείσιμο της πρώτης ελληνικής αξιολόγησης. Υπάρχουν ακόμη περιθώρια ελι��μών για περισσότερες μεταρρυθμίσεις από τις ελληνικές αρχές», τόνισε ο κ.Μοσκοβισί.

«Θα δούμε αν το πρόγραμμα αυτό υπήρξε επιτυχές», αναφέρει ο επίτροπος και συμπληρώνει ότι «πρέπει να προβούμε σε απολογισμό των αποτελεσμάτων».

Κληθείς να σχολιάσει τις διαφορές ΕΕ και ΔΝΤ, όπως παρουσιάζονται από τον Τύπο, ο επίτροπος, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου, απέφυγε να απαντήσει.

«Δεν θα μπω σε αυτή τη συζήτηση. Η συζήτηση που θα έχουμε σήμερα είναι το αν είμαστε έτοιμοι ή όχι να στείλουμε τους αρχηγούς της αποστολής μας πίσω στην Αθήνα. Και λόγω των συζητήσεων που έχουν ήδη λάβει χώρα σε τεχνικό επίπεδο, γνωρίζουμε ότ�� υπάρχουν ακόμη κενά και υπάρχει ακόμα προσπάθεια που πρέπει να γίνει και δεν έχουμε φτάσει στο τέλος. Αλλά, ναι οι αρχηγοί της αποστολής θα πρέπει να πάνε πίσω στην Αθήνα για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση όσο το δυνατόν γρηγορότερα», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μοσκοβισί.

Σε σχέση με την έξοδο της Κύπρου από το οικονομικό πρόγραμμα προσαρμογής, ο αρμόδιος επίτροπος δήλωσε: «Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια κάτω από αρκετά δραματικές περιστάσεις και έδειξε να είναι επιτυχές. Τώρα, οι δομές της κυπριακής οικονομίας είναι πολύ πιο σταθερές και μπορούμε να δούμε ότι η Κύπρος έχει επανέλθει στην ανάπτυξη νωρίτερα και ισχυρότερη από ό,τι θα μπορούσε κανείς να πιστέψει. Οπότε, ναι αυτό ��ο πρόγραμμα ήταν μια επιτυχία και βαδίζει προς το τέλος του».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top