ΠΑΡΑΔΟΧΗ Μουζάλα: «Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για μεγάλο αριθμό εγκλωβισμένων»

«Χτίζουμε 10.000 θέσεις την εβδομάδα»

ΠΑΡΑΔΟΧΗ Μουζάλα: «Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για μεγάλο αριθμό εγκλωβισμένων»

​Προειδοποίηση ότι θα εγκλω��ιστούν στην Ελλάδα δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες έστειλε από το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας, προσθέτοντας ότι στην παρούσα φάση το βάρος θα το μοιραστεί όλη η κοινωνία.

Όπως είπε το προηγούμενο διάστημα πέρασαν από την Ελλάδα περίπου 850.000 πρόσφυγες, χωρίς να το πάρει είδηση η κοινωνία, ύστερα από μεγάλη προσπάθεια που κατεβλήθη από την κυβέρνηση και επανέλαβε ότι θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για μεγάλο αριθμό εγκλωβισμένων.

«Χτίζουμε 10.000 θέσεις την εβδομάδα», είπε ο κ. Μουζάλας προσθέτοντας ότι μετά την συγκέντρωσή τους εξεταστεί ο τρόπος που θα διανεμηθούν, επισημαίνοντας ότι στην αρχή μιας κρίσης προσπαθείς να λύσεις το άμεσο πρόβλημα.

Ο κ. Μουζάλας επεσήμανε ακόμα πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο ζήτημα, όταν ο κρατικός μηχανισμός είχε μάθει στην αποτροπή και τον εγκλεισμό, ενώ τώρα λειτουργεί αλλιώς.

Όσον αφορά στην Ειδομένη και στην κατάσταση που επικρατεί εκεί, τόνισε πως οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην περιοχή πρέπει να πεισθούν πως αυτός ο δρόμος είναι κλειστός, προσθέτοντας ότι θα τους παρασχεθεί υγειονομική φροντίδα και τροφή και ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να κατέβουν πιο κάτω.

Εκτί��ησε, επίσης ότι με χρονικό ορίζοντα ενός μήνα, οι εγκλωβισμένοι θα μπορούν να διαβιούν με αξιοπρεπείς συνθήκες, ενώ σχολιάζοντας τη στάση της Ευρώπης, τόνισε ότι «περάσαμε δύσκολα, αλλά όχι γιατί φταίμε. Οι Ευρωπαίοι δεν έχουν τίποτα να πουν τώρα. Η Ελλάδα βρίσκεται σε αντιστοιχία με τις υποχρεώσεις της σε αντίθεση με την Ευρώπη που δεν είναι».

«Έχουμε πολιτική υποστήριξη από την Ευρώπη, αλλά όχι πρακτική και αυτό είναι που θα προσπαθήσει να αντιπαλέψει ο Αλέξης Τσίπρας», είπε ο κ. Μουζάλας.

Ανέφερε μάλιστα ότι εργαλεία της Ελλάδας είναι η μετεγκατάσταση, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η μετεγκατάσταση από την Ελλάδα μόνο προς την Ευρώπη θα δημιουργούσε πόλο έλξης προσφυγικών ροών, ενώ η θέση του ΣΥΡΙΖ�� είναι πως η μετεγκατάσταση πρέπει να γίνεται από Τουρκία, Ιορδανία και Λίβανο.

Ένα ακόμα εργαλείο, όσο κι αν δεν αρέσει σε ορισμένους είναι σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα και το ΝΑΤΟ, του οποίου το σχέδιο για την μείωση των ροών πρέπει να πετύχει. Ως τρίτο εργαλείο ανέφερε την επιστροφή μεταναστών, επισημαίνοντας ότι ένα κράτος πρέπει να δουλεύει με διεθνείς κανόνες και συνθήκες.

Ο υπουργός αναπληρωτής Μεταναστευτικής Πολιτικής τέλος σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από οικονομική βοήθεια, επισημαίνοντας ότι σε αυτό το ζήτημα στην Ευρώπη θα υπάρξει πολύ μεγάλο παζάρι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top