Τα μαζεύει η κυβέρνηση: "Οι εργαζόμενοι στα κέντρα φιλοξενίας ζήτησαν να μην μπαίνουν κάμερες"

Προαναγγέλλει άρση της απαγόρευσης στο... μέλλον

Τα μαζεύει η κυβέρνηση: "Οι εργαζόμενοι στα κέντρα φιλοξενίας ζήτησαν να μην μπαίνουν κάμερες"

​Προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, μετά τις έντονες αντιδράσεις, για την πρωτοφανή απόφαση να απαγορέψει στον Τύπο την πρόσβαση να επισκέπτονται χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. Μάλιστα επιρρίπτει την ευθύνη στους ίδιους τους εργαζόμενους και εθελοντές στις δομές και προαναγγέλλει άρση της απόφασης, αλλά στο μέλλον.

Ιδού τι αναφέρει επί λέξει το υπουργείο σε βραδινή ανακοίνωσή του:

«Από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής διευκρινίζεται ότι η προσωρινή αναβολή της πρόσβασης των ΜΜΕ στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης, στα κέντρα φιλοξενίας και τα κέντρα μετεγκατάστασης έγινε ύστερα από αίτημα των ίδιων των συντονιστών των κέντρων, προκειμένου να μην αποσπώνται από το έργο τους που είναι η διαχείριση των ροών προσφύγων και μεταναστών.

Την παρούσα στιγμή, τα κέντρα καλούνται να διαχειρισθούν με τον καλύτερο, δυνατό τρόπο μια ανθρωπιστική κρίση, που αφορά καταρχήν όσους έχουν εισέλθει στη χώρα. Οι απασχολούμενοι στα κέντρα καλούνται καθημερινά να διαχειρισθούν έναν συνεχώς αυξανόμενο και μεγάλο αριθμό ανθρώπων, οι οποίοι πρέπει να φιλοξενηθούν σε κέντρα, όπου πρέπει να τους παραχθούν τα μέσα για τη βραχύχρονη επιβίωσή τους στη χώρα, να διαφυλαχθούν από επιτήδειους που καραδοκούν, αλλά να καθησυχασθεί η δική τους αδημονία να συνεχίσουν το ταξίδι. Κατά δεύτερον, μέριμνα των συντονιστών των κέντρων, αλλά και όσων εργάζονται σε αυτά είναι η κατά το δυνατόν διασφάλιση της καθημερινότητας των Ελλήνων πολιτών.

Καθώς οι εργαζόμενοι στα κέντρα είναι ιδιαιτέρως επιβαρυμένοι από την κρίση, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ζήτησαν να παραμείνουν για εύλογο χρονικό διάστημα απερίσπαστοι στο έργο τους. Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησαν να μην εισέρχονται εκπρόσωποι των ΜΜΕ, οργανώσεων, αλλά και ερευνητές Πανεπιστημίων στα κέντρα. Σύντομα θα παρασχεθεί οργανωμένη δυνατότητα πρόσβασης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top