Κοινό μέτωπο για τρομοκρατία και προσφυγικό από Ελλάδα-Κύπρο-Λίβανο

Συναντήθηκαν στην Κύπρο οι υπουργοί Εξωτερικών των τριών χωρών

Κοινό μέτωπο για τρομοκρατία και προσφυγικό από Ελλάδα-Κύπρο-Λίβανο
Η στήριξη του Λιβάνου, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η προσφυγική κρίση βρέθηκαν στο επίκεντρο της τριμερούς συνάντησης των υπουργών εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Κοτζιά και του Λιβάνου Γκριμπράν Μπασίλ, την οποία φιλοξένησε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης.
Η σύνοδος πραγματοποιήθηκε σε φιλική και εγκάρδια ατμόσφαιρα και είχε ως στόχο την ανάπτυξη εξειδικευμένης συνεργασίας για θέματα που επικεντρώνονται στο Λίβανο και τις προσκλήσεις που αντιμετωπίζει. Οι υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου και Ελλάδας αποφάσισαν μάλιστα να πραγματοποιήσουν σύντομα από κοινού επίσκεψη στο Λίβανο.
Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση μετά το πέρα της, οι υπουργοί Εξωτερικών «αντάλλαξαν απόψεις για θέματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία για προώθηση της σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».
Οι τρεις υπουργοί συζήτησαν τρόπους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την προσφυγική κρίση και άπαντες συμφώνησαν στην ανάγκη της «ανταλλαγής πληροφοριών ανάμεσα στις αρχές ασφαλείας των τριών χωρών».
Οι κ. Κασουλίδης και ο Κοτζιάς εξήραν την σημασία διατήρησης της στ��θερότητας στο Λίβανο και δήλωσαν έτοιμοι να στηρίξουν τη χώρα από πλευράς ΕΕ, με κάθε δυνατό τρόπο.
Σύμφωνα με την γραπτή ανακοίνωση, εξετάστηκαν επίσης τρόποι για την ανάπτυξη της συνεργασίας σε τομείς όπως η ενέργεια, το εμπόριο και ο τουρισμός.
Σε αυτό το πλαίσιο, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση στην Αθήνα μεταξύ των Πολιτικών Διευθυντών των Υπουργείων Εξωτερικών, οι οποίοι θα προχωρήσουν σε επεξεργασία της θεματολογίας σε σχέση με τους πιο πάνω τομείς.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top