Συνάντηση Σαμαρά-Γεννηματά- Αύριο συνεδριάζει η Κ.Ο. της Ν.Δ

Έξαλλος και ο Βενιζέλος με την ΠΝΠ για το δημοψήφισμα

Συνάντηση Σαμαρά-Γεννηματά- Αύριο συνεδριάζει η Κ.Ο. της Ν.Δ

​Με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε για 50 λεπτά ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ.Σαμαράς επεσήμανε την ανάγκη να διατηρηθεί αταλάντευτα η πορεία της Ελλάδας στην Ευρώπη, ενώ η κα Γεννηματά επέμεινε ότι δεν πρέπει να επικρατήσει διχαστικό και πολωτικό κλίμα στην κοινωνία.

Τους δύο πολιτικούς αρχηγούς απασχόλησε και το θέμα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που προωθεί η κυβέρνηση για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος.

Η κα Γεννηματά πάντως απέρριψε τα περί ενιαίου μετώπου με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, που ελέχθησαν με αφορμή τη συνάντησή τους, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι το Κίνημα έχει αυτόνομο λόγο.

«Δεν συμφωνούμε με τις λογικές των μετώπων γιατί δημιουργούν ακραίες πολώσεις και οδηγούν σε διχασμούς. Έχουμε τον αυτόνομο λόγο μας και η δημοκρατική παράταξη την αυτοδύναμη πορεία της», είπε χαρακτηριστικά.

Η κα Γεννηματά επανέλαβε τη θέση του ΠΑΣΟΚ που είναι «ναι» στην ευρωπαϊκή πορεία και τη παραμονή της χώρας στο ευρώ και «όχι» στο Grexit και τη χρεοκοπία.

Αύριο στις 15:30 η συνεδρίαση της Κ.Ο. της Ν.Δ

Εν τω μεταξύ, αύριο στις 15:30, αντί για τις 14:00 που είχε αρχικά προγραμματιστεί, θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Βενιζέλος: Η διολίσθηση της κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό

Η θεσμική διολίσθηση όταν αρχίσει, δεν έχει τελειωμό, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, επικρίνοντας την απόφαση έκδοσης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για την επιτάχυνση των διαδικασιών για το δημοψήφισμα.

«Είναι αδιανόητο ένα καθοριστικό για τη μοίρα του τόπου δημοψήφισμα να διεξάγεται επτά ημέρες - πέντε εργάσιμες - μετά την προκήρυξή του. Αυτό συνιστά καταστρατήγηση και εκφυλισμό της δημοκρατίας» επισήμανε ο κ. Βενιζέλος.
Όπως εξηγεί, είναι και νομικά αδύνατο, γιατί δεν μπορούν να τηρηθούν οι προθεσμίες της εκλογικής νομοθεσίας που εφαρμόζεται και για τη διοργάνωση δημοψηφίσματος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top