Ο Α. Σαμαράς ζητά εκ νέου εθνική συνεννόηση

Με νέο άρθρο του στη Ναυτεμπορική

Ο Α. Σαμαράς ζητά εκ νέου εθνική συνεννόηση

​Την πρότασή του για εθνική συνεννόηση επαναλαμβάνει σήμερα σε νέο του άρθρο στην εφημερίδα Ναυτεμπορική ο πρόεδρος της ΝΔ, Α. Σαμαράς.

Στο άρθρο με τίτλο «Τα ψέματα τελείωσαν», ο κ. Σαμαράς αναφέρει:

«Όμως, τώρα που τα ψέματα τελείωσαν, η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να οδηγήσει σε καταστροφή της χώρας. Προτείναμε τη μεγάλη εθνική συνεννόηση για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να απαλλαγεί από τα "βαρίδια" και τις ιδεοληψίες του. Και να σώσουμε όλοι μαζί τη χώρα έστω και την ύστατη στιγμή. Δεν μας απάντησαν ακόμα… ».

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει ακόμα ότι η πρότασή του απευθύνεται σε όλους όσοι θέλουν ένα ευρωπαϊκό μέλλον για την Ελλάδα, τονίζοντας:

«Παραμονή στο ευρώ, με τολμηρές μεταρρυθμίσεις, εκτενείς ιδιωτικοποιήσεις, όχι με φοροκαταιγίδα και μεγάλο κομματικό κράτος. Αυτό που ήταν πάντα το μεγάλο "ζητούμενο" για τη χώρα, αυτό που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση σε πολύ δύσκολες συνθήκες, τώρα είναι η ώρα να ξεμπλοκάρει μια για πάντα».

«Η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης και όχι οπαδός αποτυχημένων "μοντέλων" της Λατινικής Αμερικής», προσθέτει ο κ. Σαμαράς και συνεχίζει:

«Για την Ελλάδα που έχει ισχυρούς συμμάχους και γεωπολιτικό ρόλο. Που δεν είναι απομονωμένη από όλους και ευάλωτη από παντού. Για την αληθινά υπερήφανη Ελλάδα που δημιουργεί, παράγει ανταγωνιστικά και εξάγει. Όχι για μία Ελλάδα που απαιτεί συνεχώς για δανεικά».

Όπως τονίζει ο κ. Σαμαράς, η οικονομία της Ελλάδας δεν αντέχει άλλο το μαρτύριο της ασφυξίας και ότι «η κοινωνία και η δημοκρατία δεν αντέχουν πια τα τερατώδη ψέματα που δηλητηρίασαν την κοινωνική συνοχή, τη διέσυραν στο εξωτερικό και τ��ρα πια διαψεύδονται με πάταγο…».

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπολύει τα βέλη του εναντίον της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι υποσχέθηκε καλύτερη συμφωνία εντός ευρώ και τώρα «φέρνει μια πολύ χειρότερη συμφωνία μέσα σε νέο μνημόνιο ή τον εφιάλτη της χρεοκοπίας εντός ή εκτός ευρώ».

Παραθέτοντας μάλιστα το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης, σημειώνει πως παρέλαβε τη χώρα το 2012 με ελλείμματα 9,5% του ΑΕΠ και ύφεση 7% και δυόμισι χρόνια αργότερα την έφερε σε πρωτογενή πλεονάσματα, σε ανάκαμψη και την έφτασε ένα βήμα πριν βγει οριστικά από τα μνημόνια.

«Αυτή ήταν η δήθεν "αποτυχία" της προηγούμενης κυβέρνησης που κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά», τονίζει στο άρθρο του ο κ. Σαμαράς και υποστηρίζει ότι η σημερινή κυβέρνηση παρέλαβε τον Ιανουάριο του 2015 σε ασύγκριτα καλύτερες συνθήκες και κατάφερε μέσα σε πέντε μήνες να τη φέρει πίσω στα ελλείμματα, στην ύφεση και στην ανάγκη νέου μνημονίου.

«Αυτή είναι η δήθεν "επιτυχία" της "διαπραγμάτευσης" του ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top